04.03.2022
Designerul Tony Walton a murit la 87 de ani. A castigat trei premii Tony si a avut o cariera impresionanta

Tony Walton, care a castigat premii Tony, un Emmy si un Oscar pentru munca sa, a murit la varsta de 87 de ani. Informatia a fost confirmata de catre fiica vitrega a regretatului regizor prin intermediul unui mesaj.

Unul dintre cei mai prolifici designeri britanici de decoruri si costume de la Hollywood, Tony Walton, a murit la varsta de 87 de ani. Veteranul a murit miercuri in urma complicatiilor unui accident vascular cerebral, informeaza Mirror.co.uk.

Fiica sa vitrega, Bridget LeRoy, a confirmat decesul pe Facebook. Ea a scris: „Un ramas bun si iubitor de la cel mai fabulos tata vitreg si fiinta umana din lume. Te iubesc pentru totdeauna, Tony Walton. O calatorie minunata.”

Tony s-a bucurat de o cariera care a durat peste cinci decenii si a castigat de trei ori premiul Tony pentru decorurile sale pentru Guys and Dolls, The House of Blue Leaves si Pippin.

De asemenea, a castigat un Emmy pentru Death of a Salesman, precum si un Oscar pentru arta si decorarea decorului pentru All That Jazz.

A fost creditat pentru 20 de filme, inclusiv clasicul Disney din 1964 Mary Poppins, Murder on the Orient Express, Fahrenheit 451 si Deathtrap.

Pe Broadway, operele sale au inclus Chicago, The Real Thing, The Man Who Came to Dinner si Annie Get Your Gun. In 1991, Tony a fost ales la Theatre Hall of Fame. 

Fanii au trimis sute de mesaje de condoleante

Dupa vestea mortii lui, fanii au accesat retelele de socializare pentru a impartasi mesaje de condoleante. Un utilizator de Twitter a scris: „Odihneste-te in pace marelui Tony Walton. A fost cu adevarat o mare forta creativa la Hollywood si pe Broadway. Oscar, Emmy si castigator de trei ori Tony”.

Muzeul Broadway a adus, de asemenea, un omagiu designerului genial pe contul lor oficial. 

„Tony a fost un designer de scena si costume genial, a carui activitate a fost vazuta pe Broadway de-a lungul a cinci decenii, castigand trei premii Tony. Odihneste-te in pace.”, a fost mesajul acestora. 

Articole din aceeasi categorie