24.05.2022
Prima doamna a Ucrainei a spus cum a fost afectata familia ei de razboi. Olena Zelensky, mai sincera ca niciodata intr-un interviu TV

Prima doamna a Ucrainei a spus cum a fost afectata familia ei de razboi. Olena Zelensky spune ca nu l-a vazut pe Presedintele Volodymyr Zelensky timp de doua luni si jumatate. Intr-un interviu comun de televiziune, Presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky si prima doamna Olena Zelensky au declarat ca invazia Rusiei in Ucraina le-a „despartit” familia, asa cum a facut si cu alte milioane de gospodarii din intreaga tara.

Zelenska, care are doi copii cu Presedintele Ucrainei, a recunoscut ca abia l-a vazut pe Zelensky de cand presedintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale sa intre in Ucraina. Olena a spus ca ea si sotul ei au comunicat in principal prin telefon de pe 24 febraurie si pana acum.

Prima doamna a Ucrainei a spus cum a fost afectata familia ei de razboi

„Familia noastra a fost sfasiata, ca orice alta familie ucraineana”, a spus Zelenska. „Traieste la locul lui de munca. Nu l-am vazut deloc timp de doua luni si jumatate”.

Cu toate acestea, Zelenska s-a grabit sa respinga ideea ridicata de unul dintre intervievatorii de la reteaua de televiziune ucraineana ICTV ca razboiul „practic i-a luat sotul”.

Anatol Durbala a implinit 52 de ani! Vezi imagini rare cu actorul publicate de sotia sa, Olesea Svecla in mediul online: „La multi ani, Durbic!” - FOTO

„Nimeni nu-mi ia sotul de langa mine, nici macar razboiul”, a raspuns Zelenska.

Interviul a marcat a doua oara cand cuplul a aparut in public de la invazia Rusiei din 24 februarie. In timpul intalnirii, Zelenska a spus ca este „recunoscatoare” pentru aparitia lor comuna la televizor. Acest lucru inseamna ca in sfarsit ar putea petrece timp impreuna.

„O intalnire la televizor, multumesc”, a glumit ea. Zelensky a dat din cap alaturi de ea.

In primele zile ale razboiului, Zelensky a spus ca este „tinta nr. 1” a Rusiei si ca familia lui era „tinta nr. 2”.

„Ei vor sa distruga Ucraina din punct de vedere politic, distrugand seful statului”, le-a spus el ucrainenilor intr-un discurs din februarie. Acesta a refuzat sa plece din tara. In schimb, Zelensky a iesit pe strazile Capitalei, postand videoclipuri sfidatoare pe retelele sociale care i-au adus laude la nivel mondial. Sotia si copiii lui au fost dusi intr-o locatie nedezvaluita pentru siguranta lor.

Ce a spus Olena despre inceputul razboiului

In timpul interviului lor, Zelenska a spus ca si-a amintit ca s-a trezit cu „zgomote ciudate” cand Rusia si-a inceput invazia. Atunci a observat ca sotul nu era alaturi de ea. Zelensky era deja treaz in camera alaturata, imbracandu-se.

„A inceput”, isi aminteste ca i-a spus inainte de a pleca. Cuvintele lui au lasat-o intr-o stare de „anxietate si stupoare”.

Razboiul a ridicat profilul presedintelui Ucrainei. Acesta s-a adresat ucrainenilor in majoritatea noptilor prin video si a vorbit cu parlamentele din intreaga lume. El a aparut virtual la evenimente precum Grammy si Festivalul de Film de la Cannes.

Inainte de a deveni presedinte in urma cu trei ani, Zelensky a fost actor care a jucat rolul unui presedinte.

Ce le-a promis Olena femeilor din Ucraina

Zelenska, 44 de ani, este scenarist si a fost rar vazuta in public de la invazia Rusiei. Ea a fost vazuta pentru prima data la inceputul lunii mai, cand Ucraina sarbatoreste Ziua Mamei. Atunci s-a intalnit in vestul Ucrainei cu prima doamna a SUA Jill Biden, care trecuse granita din Slovacia.

Mereu stilata si eleganta! Vezi care sunt cele mai memorabile si reusite tinute ale Maiei Sandu, presedintele Republicii Moldova - FOTO

„Intelegem ce este nevoie pentru ca prima doamna a SUA sa vina aici in timpul unui razboi. Cand actiunile militare au loc in fiecare zi, unde sirenele aeriene au loc in fiecare zi, chiar si astazi”, a spus Zelenska atunci.

„Poporul Statelor Unite este alaturi de poporul Ucrainei”, i-a spus Biden.

Zelensky si sotia sa si-au facut aparitia la televiziune in timp ce Rusia se straduia sa revina in Ucraina, dupa ce a suferit pierderi uriase. Perspectivele de victorie sunt in scadere rapida pentru trupele lui Vladimir Putin, in ciuda previziunilor timpurii ca Moscova va obtine victoria necontestata, a raportat The Washington Post.

„Am rupt spatele celei mai mari sau uneia dintre cele mai puternice armate din lume”, a spus Zelensky intervievatorilor.

In timpul interviului de o ora, Zelenska si-a exprimat speranta ca, odata ce razboiul se va termina, va putea reveni sa se concentreze asupra problemelor care afecteaza femeile ucrainene, cum ar fi salariile inegale.

„Dupa victorie, ne vom aminti de eroismul femeilor noastre ucrainene”, a mai spus ea.

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie