22.01.2023
Povestea impresionanta a lui Eduard Dragu Salagean, tanarul cu autism care a invatat sa comunice cu ajutorul muzicii: „Daca ai curaj poti sa treci peste orice!” - VIDEO

Eduard canta la pian de la 7 ani si face parte din spectru autist. Ca sa il scoata din lumea lui, Ana, mama lui, i-a cumparat lui Eduard un pian. In primele 4 luni, el nu a intrat deloc in camera cu pianul,  apoi a inceput sa cante dintr-o data piesele auzite prin casa.

Eduard Dragu Salagean are 17 ani, este elev la Liceul de Muzica „Tudor Jarda” din Bistrita, sectia pian, iar acest instrument a fost parte importanta din terapia lui de recuperare. Mama lui Eduard, Ana Dragu, este psihoterapeut si scriitoare.

Romanii au talent 2023: Stefan Popescu, soferul de TIR care are blues-ul in inima: „Ce timbru, ce voce, ce voie buna! Aveti un mare DA!” - VIDEO

Eduard a fost diagnosticat la un an si noua luni cu autism infantil. Pentru ca el sa poata merge la scoala fara insotitor, alaturi de alti copii de varsta lui, a fost nevoie de sase ani de terapie neintrerupta, sase ani de perseverenta si curaj din partea mamei lui si a celor apropiati, sase ani de lupta pentru dobandirea unor drepturi, intr-o tara in care autismul este doar o dizabilitate dintr-o lista lunga de necunoscute.

Dincolo de faptul ca nu vorbea, Eduard avea un comportament bizar pentru un copil de varsta lui: statea ore intregi agatat de clanta unei usi care nu se inchidea cum trebuie, nu avea deloc contact vizual cu cei din jurul lui, se legana, flutura din maini, isi ducea mainile la urechi.

Cine e japonezul care i-a uluit pe juratii de la Romanii au Talent 2023 cu talentul sau: „M-am simtit ca la un moment de finala! Pare de pe alta planeta!” - VIDEO

Eduard are si o sora cu patru ani mai mare, Alexa Dragu, care a ajuns in semifinalele Vocea Romaniei. In copilarie, in vacanta de vara, Alexa statea doar in casa si avea grija de fratele ei. Sora intotdeauna l-a aparat pe Eduard, care avea parte de mult bullying. Copiii il batjocoreau si ii spargeau mingea atunci cand se jucau.

Articole din aceeasi categorie