20.10.2022
Povestea de film a lui Eminem. De la copilul abuzat de propria mama si ridiculizat de colegi, la o legenda a hip hop-ului

Eminem, pe nume real Marshall Bruce Mathers III, este unul dintre cei mai apreciati artisti hip hop din toate timpurile. Castigator de premii Grammy, cu milioane de albume vandute, cu zeci de hit-uri pe locul unu in topurile internationale, cu piese de peste un miliard de vizualizari pe YouTube, artistul a avut o viata de film, plina de momente dramatice, pana sa ajunga pe culmile succesului. Cu o mama dependenta de droguri, care l-a nascut la 15 ani, si cu un tata care i-a parasit, Eminem s-a zbatut mult ca sa ajunga un rapper de renume mondial. Starul hip hop a implinit luni, 17 octombrie, varsta de 50 de ani.

Rapperul, actorul si producatorul muzical Eminem este unul dintre cei mai bine vanduti muzicieni ai secolului 21 si unul dintre cei mai influenti rapperi ai tuturor timpurilor. Nascut pe 17 octombrie 1972 in Missouri, Eminem a avut o copilarie tulbure. A abandonat scoala in clasa a IX-a si a avut mai multe job-uri mici pana cand, in cele din urma, a devenit rapper.

Eminem – fiul unei adolescente de 15 ani, dependenta de droguri 

Eminem nu si-a cunoscut niciodata tatal, Marshall Mathers Jr., care a abandonat familia cand Eminem era inca un copil si a respins toate incercarile fiului sau de a-l contacta in timpul copilariei.

Drept urmare, Eminem a fost crescut de mama sa, Deborah Mathers, care l-a nascut la varsta de doar 15 ani. Eminem a fost extrem de critic cu privire la modul in care mama lui l-a crescut. Prin versurile melodiilor sale, el a acuzat-o public ca este dependenta de droguri si ca l-a supus abuzului emotional si fizic. 

Tatiana Heghea - o mamica fit! Interpreta a impartasit imagini video din cadrul antrenamentului sau: „Acum si mai motivata” - VIDEO

Deborah a negat vehement toate astfel de acuzatii, iar in 1999 a depus un proces pentru defaimare de 10 milioane de dolari impotriva fiului ei. Au rezolvat cazul pentru 25.000 de dolari.

In 2008, Deborah a publicat My Son Marshall, My Son Eminem: Setting the Record Straight on My Life As Eminem's Mother , un memoriu care povesteste partea ei a povestii si relatia lor complicata. In carte, ea sustine ca nu si-a exploatat niciodata fiul si ca singura ei grija era pentru copiii ei, potrivit biography.com.
 

 

Artistul a avut o copilarie traumatizanta 

Mama artistului isi schimba frecvent locul de munca, astfel ca ea si fiul se mutau destul de des dintr-un oras in altul - Missouri, Detroit, Michigan, ceea ce a avut ca efect faptul ca in copilarie, apoi in adolescenta, Marshall nu avea prieteni printre colegii de scoala, lucru pe care, mai tarziu, l-a descris in versurile cantecelor sale.

„Schimbam scoala de doua, trei ori pe an”, a povestit Eminem, care isi aduce aminte ca era batut foarte des de catre colegi: „Ma bateau in baie, pe holuri, in dulapuri. A fost cea mai grea parte a vietii mele”. 

A urmat cursurile liceului Lincoln din Warren, Michigan, unde a repetat clasa a IX-a de trei ori. In cele din urma a abandonat scoala la varsta de 17 ani. Cu toate acestea, a avut intotdeauna o afinitate pentru limbaj si pentru modul de exprimare, citind mult si chiar studiind dictionare.

 „Am descoperit ca, indiferent cat de slab as fi fost la scoala si oricat de scazute ar fi fost notele mele uneori, am fost intotdeauna bun la engleza... Am simtit ca vreau sa pot avea toate aceste cuvinte la dispozitie, in vocabularul meu, in orice moment, ori de cate ori trebuie sa le rostesc.", declarat el, potrivit site-ului amintit.

Hailey Bieber nu se uita la bani cand vine vorba de moda. Modelul a iesit pe strada in papuci imblaniti de 1,070 dolari

Tentativa de sinucidere 

La 15 ani, Eminem a cunoscut-o pe cea care urma sa ii devina sotie si mama fiicei sale – Kim. Cei doi au devenit parinti in 1995, Kim dand nastere unei fetite – Hailie. Cuplul s-a casatorit apoi in 1999, insa s-au despartit si apoi impacat de mai multe ori. Relatia lor nu a durat prea mult, Kim ajungand, mai tarziu, subiect in cantecele sale. Atat mama artistului, cat si fosta sotie, au fost asupru criticate in piesele lui Eminem.

La 24 de ani, viata nu era tocmai roz pentru Eminem: urma sa aiba o fetita pe care nu o putea intretine financiar, iar primul sau album, Infinite, s-a dovedit a fi un esec total. Dupa nasterea lui Hailie, Eminem lucra peste 60 de ore pe saptamana. Insa, pe neasteptate, a fost concediat. Falit, somer, cu o cariera esuata, cu o sotie care l-a parasit, Eminem a cazut in depresie. Adesea apela la medicamente pentru a depasi momentele grele din viata sa. A fost chiar la un pas de a-si pierde viata, in urma unei supradoze luata intentionat. Din fericire, tentativa sa de sinucidere a esuat si Eminem s-a intors in studio.

 

Eminem, o legenda a hip hop-ului 

Eminem a inceput sa cante de la varsta de 14 ani. Pentru inceput, s-a alaturat formatiei New Jacks, apoi formatiei Soul Intent, alaturi de care a realizat prima sa melodie, in 1995. Ulterior, a format impreuna cu cativa prieteni grupul D12. Versurile sale adesea controversate au reprezentat cea mai buna reclama pentru artist. Dupa albumul de debut - "Infinite" (1996) - a castigat rapid popularitate. In 1999, a aparut primul sau album de studio, "Slim Shady LP" - care a castigat mai multe discuri de platina si i-a adus lui Eminem patru MTV Video Music Awards -, urmat de "The Marshall Mathers LP" (2000) - considerat unul dintre cele mai bune albume ale sale -, si de "Eminem Show" (2002). Toate au fost rasplatite cu Premii Grammy, facand din Eminem primul artist care a castigat titlul de cel mai bun album Rap, cu trei LP-uri consecutive.

In 2004, a lansat albumul "Encore", ce contine piese ce au inregistrat un mare succes: "Encore", "Mosh", "Mockingbird", "Like Toy Soldiers", "When I'm Gone". Dupa turneul cu trupa sa, in 2005, a urmat o pauza in cariera artistului. In 2009, a lansat albumul intitulat "Relapse", iar in 2010, Eminem a lansat al saptelea album de studio, "Recovery", care a inregistrat un mare succes international, devenind cel mai bine vandut album al anului 2010 la nivel mondial.

Imagini surprinzatoare! Diana Gurtskaya - asa cum nu ai mai vazut-o pana acum. Interpreta a participat la o sesiune foto fara ochelari: „Este nevoie de mult curaj ” - FOTO

A lansat, ulterior, albumele "Marshall Mathers LP 2" (2013), "Revival" (2017), "Kamikaze" (2018) si "Music to Be Murdered By" (2020), noteaza site-ul amintit. Artistul a devenit si producator si a fondat propria casa de discuri, "Shady Records", impreuna cu managerul Paul Rosenberg. Are, de asemenea, canalul propriu de radio, "Shade 45". 

A inceput si o cariera de actor cu rolul din drama "8 Mile" ( 2002). A castigat Premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original (2003), devenind primul artist rap ce detine acest premiu. A mai aparut in filme precum "Wash" (2001), "Funny People" (2009) si serialul de televiziune "Entourage" (2011).

Incluzand si activitatea sa cu grupurile D12 si Bad Meets Evil, Eminem a realizat numeroase albume - individuale sau in colaborare - si a ajuns numarul unu in "Billboard 200". Este unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai anilor 2000, albumele sale fiind comercializate in peste 160 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Pe cea care i-a devenit sotie, Kim Ann Scott, a cunoscut-o cand el avea 15 ani, iar ea, 13 ani. Intrand in conflict cu tatal vitreg, Kim a venit sa locuiasca impreuna cu Eminem si cu mama acestuia. S-au casatorit in 1999, dar au divortat un an mai tarziu; in 2006 s-au recasatorit, insa au divortat din nou. Cei doi au o fiica, Hailie Jade Scott, care a absolvit Universitatea de Stat din Michigan cu o diploma in psihologie.

Articole din aceeasi categorie