05.10.2022
Patru femei vor lucra in cel mai izolat si friguros loc din lume. 6.000 de persoane au aplicat pentru acest job

Patru femei din Marea Britanie vor renunta la confortul de acasa pentru a trai si lucra in Antarctica timp de cinci luni, intr-una dintre cele mai izolate regiuni din lume, scrie Sky News. 

Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett si Lucy Bruzzone formeaza echipa reponsabila cu administrarea statiei istorice Port Lockroy de pe Insula Goudier. 

6.000 de persoane si-au exprimat interesul pentru a indeplini acest rol care presupune administrarea celui mai izolat oficiu postal din lume si monitorizarea pinguinilor de pe insula.

Will Smith revine pe marile ecrane cu un nou film, dupa incidentul de la Premiile Oscar. Ce rol va avea actorul - FOTO/VIDEO

Echipa va calatori 14.000 de kilometri ca sa redeschida statia pentru prima oara dupa izbucnirea pandemiei. Pe insula se afla si cel mai izolat muzeu din lume. Cele patru femei nu vor avea acces la apa curenta sau la o toaleta cu sistem de tragere a apei si vor trai pe insula timp de cinci luni, ceea ce inseamna ca vor petrece Craciunul impreuna. 

Oficiul postal din Antarctica expediaza 80.000 de carti postale pe an in peste 100 de tari 

Echipa va avea de infruntat temperaturi de inghet si aproape 24 de ore de lumina si va imparti insula cu o colonie de pinguini Gentoo, pe care Hilton va trebui sa ii monitorizeze. 

Vrei sa stii ce te asteapta in luna octombrie din punct de vedere astrologic? Corina Leonte iti dezvaluie previziunile complete pentru aceasta luna. Data de 17 vine cu surprize mari pentru toti

„Aceasta va fi prima data [cand merg] in Antarctica”, a spus Hilton, un biolog de conservare din Scotia. Ei i se va alatura cercetatoarea Bruzzone, care este si liderul echipei ce trebuie sa coordoneze toate vasele care ajung pe insula – primind doua vizite pe an pe timpul verii, insula Goudier este cel mai vizitat loc din Antarctica. 

Ballantyne, noua directoare a oficiului postal de pe insula, va avea de gestionat un volum de 80.000 de carti postale ce sunt expediate in fiecare an in peste 100 de tari. 

Corbett va administra magazinul de suveniruri al statiei din Antarctica. Fiind proaspat casatorita, ea isi va lasa sotul acasa pentru aceasta calatorie pe care a numit-o „o luna de miere solo”. 

Muzeul din Port Lockroy a fost initial o baza militara britanica fondata in 1944 care a functionat pana in 1962, potrivit Hurtigrunten. In 1996, baza a fost renovata si transformata in muzeu.

Articole din aceeasi categorie