17.05.2022
Ovi Jacobsen, membru al juriului, despre scandalul voturilor de la Eurovision 2022: „E foarte dubioasa pozitia EBU. Eu am pus Moldova pe primul loc”

Ovi Jacobsen, unul dintre juratii de la Eurovision 2022, reactioneaza dupa scandalul izbucnit la concursul muzical. In cadrul unui interviu, artistul a vorbit deschis despre notele acordate de juriul din Romania, dar critica si pozitia EBU de anul acesta. Iata ce spune compozitorul despre situatia actuala!

European Broadcasting Union( EBU) a transmis ca au existat suspiciuni de frauda in legatura cu voturile juriilor din sase tari, printre care si Romania. Astfel, au decis sa anuleze votul, schimband rezultatul votului cu un rezultat inlocuitor, atat in semifinala, cat si in marea finala. Totodata, acest lucru a dus la descalificarea juriilor.

La putin timp dupa ce a izbucnit acest scandal, Ovi Jacobsen sau Ovidiu Cernauteanu, pe numele sau real, a oferit primele informatii despre ceea ce s-a intamplat. Fost concurent si el la Eurovision, dar si actual jurat, a spus ca EBU putea sa procedeze in alt mod, sa spuna de la inceput ca Ucraina este castigatoare, din empatie, ca sa nu mai creeze tensiuni.

Eurovision a trecut, dar nu si discutiile despre concurs! Desi Romania a oferit tarii noastre 12 puncte, acest lucru a fost anulat din cauza unor neregularitati. Punctele ar fi mers catre Ucraina - VIDEO

In urma cu putin timp, TVR a comunicat lista membrilor juriului national si notele acordate de acestia. Astfel, juriul romanesc a fost format din Sanda Ladosi, Luminita Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekes si Mihai Pocorschi. Fostul concurent si actualul jurat, Ovi, a oferit acum primele informatii despre notele oferite inainte ca totul sa ia o intorsatura neasteptata.

Acesta se arata deranjat de ceea ce s-a intamplat si spune ca voturile au fost altele. El a pus Moldova pe primul loc, insa, in realitate, Ucraina a primit cele 12 puncte.

„Noi ne-am facut datoria cu o seara inainte pe repetitia generala de la Eurovision. Iar voturile, in ceea ce ma priveste, nu cele care au ajuns… Eu, personal, am pus Moldova pe primul loc, pentru ca mi-a placut foarte mult.

Restul povestii intre TVR si EBU ma depaseste. Dar noi ca jurati, ne-am facut datoria. Avem fisele cu notele in sine, nu cele oficiale”, a declarat, pentru FANATIK, Ovi Jacobsen.

Totodata, acesta a mai precizat faptul ca EBU ar fi putut evita acest scandal, daca se spunea de la inceput ca Ucraina va castiga premiul cel mare, din empatie.

„Mai in gluma, mai in serios, daca EBU isi dorea o alta finalitate, putea fi mult mai simplu. Ne spunea asa: ‘Urcati pe scena, sarbatorim, si vrem sa fim in empatie cu Ucraina si nu mai votam, alegem din oficiu si ‘pa, ‘la revedere. Si toata lumea era de acord cu lucrul acesta”, a mai declarat Ovi Jacobsen, potrivit sursei citate anterior.

„Acesta este doar inceputul”! De ziua sa, solistul trupei Kalush Orchestra, Oleg Psyuk, a publicat un mesaj emotionant in mediul online

In incheiere, acesta sustine ca pozitia EBU de anul acesta este foarte dubioasa, insa el este sigur de voturile date de el si de ceilalti patru colegi din juriu.

„Dar sa vii sa acuzi unele tari ca au manipulat rezultatul este suparator si deplasat. In ultimii 4 ani eu am facut parte din juriul Eurovision din Elvetia, tocmai pentru ca eu cunosc fenomenul, am un trecut si sunt transparent si corect. Asa ca e foarte dubioasa pozitia EBU de anul acesta.

Dar cum o rezolva TVR-ul ma depaseste. Am inteles ca sunt factori politici, care doresc sa se implice pe linie politica, ceea ce cred ca e bine sa se spuna mai in detaliu, ce nu am facut noi corect.

Am fost cinci jurati care si-au facut meseria asa cum am fost contractati. Eu, din 2009, sunt implicat in fenomenul Eurovision. Am scris piese pentru Romania si pentru alte tari si chiar stiu cu ce se mananca. Asa ca e foarte ciudata povestea cu voturile anulate”, a mai declarat Ovi Jacobsen.

EBU a transmis dupa finala Eurovision 2022 ca a sesizat, dupa cea de-a doua repetitie a celei de-a doua semifinale anumite tipare de vot neregulat’ la votul juriilor din sase tari.

O idee neobisnuita din partea unei patiserii din capitala! Zdubii si Fratii Advahov, sustinuti prin intermediul unui tort in forma de trenulet care a ajuns la Torino. Vezi cum arata acesta - FOTO

Printre acestea s-a numarat si Romania, iar pentru ca au existat suspiciuni de frauda, organizatorii au decis anularea votului din aceste tari. Ulterior au schimbat rezultatul votului cu un inlocuitor agregat, atat in semifinala, cat si in finala.

Articole din aceeasi categorie