04.07.2024
Olga Țapordei nu poate continua expediția spre cel mai înalt vârf din America de Nord. Ce a anunțat soțul ei: „Vremea pe muntele Denali s-a înrăutățit drastic, temperatura a coborât până la -40°C” - FOTO

Chiar dacă a atins cel mai înalt vârf din lume, provocările nu s-au oprit pentru Olga Țapordei. Experta în personal branding a pornit acum două săptămâni spre cel mai înalt vârf din America - Muntele Denali, iar totul a luat o altă întorsătură în urma vremii nefavorabile.

Despre faptul că a pornit să escaladeze a anunțat chiar ea în mediul online acum două săptămâni. Iar cu câteva zile în urmă, Bogdan, soțul Olgăi a povestit câteva noutăți pe care le-a primit de la ghidul asistent din expediția Denali, Patrick Lane.

Confesiuni amuzante! Ce minciuni au spus recent Corneliu Botgros, Igor Sîrbu, Adrian Ursu, dar și alte vedete de la noi: „Am votat cu un partid, dar am spus o minciună că am votat cu altul” - VIDEO

Totul era bine, nimeni nu prevedea ce s-ar putea întâmpla peste câteva zile.

Ghidul Olgăi l-a anunțat pe Bogdan că pornesc cu bine în această expediție:„După un mic dejun format din ceva de genul Denali Sando, care este un covrig cu brânză cremă și bacon (uneori și dulceață) și niște cafea, toată lumea s-a strâns în Camp 2 (3413m). Înainte de a pleca, echipa a săpat o ascunzătoare în tabără pentru a depozita tot ce nu mai aveau nevoie, cum ar fi gunoiul, rachetele de zăpadă și majoritatea săniilor și a sacilor de voiaj. Au acoperit această groapă de 5-6 picioare adâncime cu un morman de zăpadă și au marcat-o cu bețe, astfel încât să o poată găsi la întoarcere”.

Acesta a adăugat: „Și-au pus colțarii, s-au legat în echipe de frânghii și cu pioleții în mână și rucsacurile pline, au pornit din tabără. Au refăcut pașii de zi înainte până la Windy Corner și apoi puțin mai departe în Camp 3. Ziua a fost puțin vântoasă, dar este frumos și senin în 14 Camp (cunoscută și sub numele de Camp 3). Într-o zi senină, poți vedea Lanțul Munților Alaska întinzându-se în fața ta, privind în jos pe vârfuri de munți și ghețari, mile și mile până la câmpiile verzi de jos. Temperaturile sunt puțin mai scăzute, și dacă te uiți în sus poți vizualiza cu adevărat unele dintre ultimele etape către vârf. Echipa este cu adevărat în plină acțiune acum”.

Azi, Bogdan a venit cu o veste proastă, echipa Olgăi a fost nevoită să se întoarcă înapoi în Base Camp din cauza temperaturilor joase și a vântului puternic: „Vremea pe muntele Denali s-a înrăutățit drastic: temperatura a coborit pînă la -40°C, vânt puternic până la 90 km/h, foarte înnourat, ninge, vizibilitate redusă. Toate expedițiile inclusiv și expediția Olgăi au coborât din campurile de sus de pe munte în Base Camp din motive de securitate. Pentru următoarele 4-6 zile prognoza meteo nu este îmbucurătoare”.

Gabriel Nebunu dezvăluie metoda sa unică de detoxifiere: „În perioada rece țin câte șapte zile foame” - VIDEO

Olga Țapordei este prima femeie din Moldova care a reușit să cucerească muntele Everest, de asemenea, aceasta este cunoscută în mediul online având o comunitate de peste 50 mii de urmăritori.

Provocare muzicală pentru interpretul Igor Cuciuc! Își cunoaște sau nu versurile propriilor melodii - VIDEO

Articole din aceeasi categorie