27.12.2023
Olga Tapordei nu a mai putut escalada cel mai inalt varf din America de Sud! Care a fost motivul, dar si cum se simte: „Cel mai greu mi s-a dat decizia de a cobori” - FOTO

La data de 10 decembrie 2023, Olga Tapordei a devenit prima persoana din Republica Moldova care a escaladat cel mai inalt varf din Antarctica. Iar pe 25 decembrie a ales sa urce pe cel mai inalt varf din America de Sud, insa totul a luat o alta intorsatura.

Pe 25 decembrie, Olga a pornit intr-o noua expeditie, aceasta a anuntat ca va escalada varful Aconcagua, insa acum a venit cu o veste neplauta.

Natalia Barbu, Oleg Spinu, Aliona Moon sunt doar cativa dintre artistii care urmeaza sa participe la Preselectia Nationala „Eurovision 2024”. Vezi lista integrala a participantilor - FOTO

Intr-o postare, Olga a mentionat ca nu a putut merge mai departe: „Pe scurt, ce am facut cat am lipsit de aici: 1. Am revenit ieri, in Basecamp Aconcagua, Plaza de Mules la 4300m, de la 6000m din Colera Camp - e ultimul camp, de unde se porneste in varf. 2. Totul mergea conform planului. DAR! 3. Ghidul cu care mergeam, s-a imbolnavit. Ieri, la 2:30 noaptea, am pornit, spre varf. Dupa 100m, mi-a spus ca fizic, nu poate continua si ca trebuie sa revenim in camp. Primul gand, clar: merg singura. Dar, nu. Nu e ok”.

„4. In Colera camp, am devenit renumita ca „CRAZY MOLDOVIAN GIRL” (in sensul bun) pentru ca ieri de la 3:00 la 5:00 dimineata, incercam sa conving toti ghizii existenti in Camp Colera - sa ma ia in echipa lor, sa merg cu ei. Clar, nu este posibil. Dar, eu tare speram si faceam tot posibilul pentru asta. Acum inteleg, ca asta ar contravine tuturor normelor legale a parcului Aconcagua. Am primit si un compliment, de la un ghid argentinian: vreau fata mea, sa aiba perseverenta ta! (Tare bun gand, i-am zis eu, deloc nu modest :) dar asta oricum nu a ajutat, sa ma ia in echipa sa). 5. Frustrarile erau mari. Mai ales ca ma simteam bine si aveam energie sa inaintez si real, ramasese ultimii 962m, cu aclimatizarea facuta si toate etapele trecute si organismul pregatit. 6. Cel mai greu mi s-a dat decizia de a cobora. Cu lacrimi, neacceptare si tot spectrul, de aceste emotii. Dar urmatoarele 4 zile, nimeni nu va urca. Prognoza, si azi s-a miscat, deja ar fi 5 zile de asteptare. Smerenie, odihna si acceptare.„Because of weather“ e ceea ce auzi cel mai des in munti”. Nici noaptea trecuta, nu era cel mai bun timp, dar era cel mai acceptabil din tot ce urmeaza in urmatoarele zile”, a mai adaugat aceasta.

La sfarsit a venit cu o concluzie:„Ma simt bine, sunt sanatoasa si capabila sa fac alte actiuni. Asta e cel mai important. In rest: experiente, lectii de viata si binecuvantare pura ca sunt aici si pot vedea tot asta, cu ochii mei”.

The Urs - interviu in exclusivitate! Afla numele adevarat al interpretului, dar si care este povestea din spatele pseudonimului sau: „Am fost cu fratele la Moscova, in constructii, ca sa ne cumparam primele chitari electrice” - VIDEO

Olga Tapordei este prima femeie din Republica Moldova care a cucerit muntele Everest. De asemenea,  este cunoscuta in mediul online avand o comunitate de peste 97 de mii de urmaritori.

Dupa o pauza lunga, Sasha Letty revine cu noi forte in showbiz! Ce a pregatit interpreta - FOTO

Articole din aceeasi categorie