20.12.2023
Olga Tapordei, cu tricolorul Moldovei pe cel mai inalt varf din Antarctica! Declaratii in exclusivitate despre experienta traita: „Niciun munte din viata mea nu a fost intr-atat de greu” - VIDEO

Chiar daca a atins cel mai inalt varf din lume, provocarile nu s-au oprit pentru Olga Tapordei. De curand a devenit prima persoana de la noi care a escaladat cel mai intalt varf din Antarctica - masivul Vinson. Cat timp a durat escaladarea si daca i-a fost frica, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

„A fost tare greu. Eu cred ca niciun munte din viata mea nu a fost intr-atat de greu, nici Everestul”, a mentionat Olga Tapordei.

Din Union Glacier Camp, Olga Tapordei a dezvaluit in exclusivitate de ce a ales sa escaladeze cel mai inalt varf din Antarctica. Escaladarea a durat 21 de ore la temperatura de -55 grade Celsius: „Mai multa lume ma intreaba de ce anume Antarctida. Eu aleg mereu destinatii deosebite. Antarctida era pentru mine ceva nedescoperit. Eu am o mare pasiune fata de munte si asa am zis ca eu in Antarctida am sa ajung pe munte. Escaladarea propriu-zisa a durat 4 zile. De regula astfel de escaladari dureaza in jur de 10-14 zile. Asa cum toti din echipa noastra au fost cu experienta, ne-am aventurat si am facut asta”.

„Am murit pentru 24 de minute”! O femeie care a revenit din moarte clinica a povestit ce a simtit dupa ce inima i s-a oprit

„Nu mi-a fost frica deoarece am fost cu ghidul cu care merg in munti de 2 ani si jumatate. Am avut totala incredere cu cine merg. Trebuie sa fii pregatit cu capul, cu mintea, trebuie de facut sport”, a mai spus Olga Tapordei.

Astfel de expeditii presupun anumite cheltuieli, insa Olga sustine ca niciun vis nu e prea mare sau prea scump: „Nu exista calatorii scumpe. Exista investitie in dezvoltarea ta personala, in dezvoltarea tarii tale. Eu cred ca banii acestia sunt investitia in istoria tarii noastre. Ma simt fericita”, a explicat Tapordei.

Fashion Alchemy - by Evgheni Hudorojcov: A fi stilat nu se demodeaza niciodata

Olga Tapordei este prima femeie din Republica Moldova care a cucerit muntele Everest. De asemenea,  este cunoscuta in mediul online avand o comunitate de peste 97 de mii de urmaritori.

Articole din aceeasi categorie