13.04.2022
Olena Zelenskaya: „Razboiul nu trebuie sa devina ceva normal, iar victimele lui nu trebuie sa devina statistici. Nu va obisnuiti cu suferinta noastra”

Prima Doamna a Ucrainei, Olena Zelenskaya, a acordat pentru CNN, via mail, un interviu emotionant si puternic totodata. Acesta a povestit ca nu si-a vazut sotul de o luna, insa cei doi comunica la telefon.

Sotia presedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a avut mai multe interventii publice de la inceputul razboiului ruso-ucrainean. Aceasta a transmis mesaje puternice si argumentate, aratandu-si sustinerea fata de persoanele cele mai vulnerabile in fata razboiului: copiii si varstnicii.

In interviul acordat CCN, Olena Zelenski a povestit ca nu si-a mai vazut sotul de o luna, intrucat acesta a ramas in cladirea Biroului Prezidential. Ea si copiii sunt intr-un loc menit sa-i protejeze.

A venit „nota de plata” pentru pilotul rus care a facut salutul nazist si a inceput sa rada pe podiumul Campionatului European de Karting. Ce a spus tanarul in apararea sa: „Stiu ca sunt vinovat, stiu ca am fost prost si sunt gata sa fiu pedepsit” - VIDEO

„E ca si cum ai merge pe o sarma. Daca incepi sa te gandesti cum faci asta, pierzi timp si echilibru. Asa ca, pentru a te tine, trebuie doar sa mergi inainte si sa faci ce trebuie sa faci. In acelasi fel, din cate stiu, rezista toti ucrainenii”, a povestit aceasta.

Intrebata daca la momentul casatoriei a stiut ca are langa ea o persoana inspirationala pentru cei din jur, aceasta a marturisit:

„Am stiut intotdeauna ca a fost si ca va fi un sprijin de incredere pentru mine. Apoi a devenit un tata minunat si un sprijin pentru intreaga familie. Acum a demonstrat aceleasi calitati. El nu s-a schimbat. Doar ca mai multe persoane au ajuns sa-l vada prin ochii mei”.

Dupa ce a plecat din Rusia multi artisti au vorbit despre ea! Ce crede jurnalistul rus Serghei Sosedov despre Alla Pugacheva: „Ar fi bine sa fie evitata de la un kilometru”

Prima Doamna a vorbit si despre cei doi copii, Sasha, de 17 ani, si Kiril, de 9 ani. Aceasta a povestit ca grija pentru ei aduce o anumita disciplina. Recunoaste ca amandoi s-au maturizat foarte repede in aceasta perioada si ca, si ei, se simt responsabili unul pentru celalalt, dar si pentru cei din jur.

„Nimic anume nu a trebuit sa fie explicat. Doar vorbim despre tot ce se intampla. (…) Copiii privesc la esenta lucrurilor. Cum a spus un copil: De ce sunt rusii atat de rai cu noi? Au fost batuti acasa?”.

Mesajul de final al acesteia a fost unul cu un impact puternic. Prima Doamna a spus:

„Cel mai important lucru pentru Ucraina astazi este ca lumea sa ne auda si sa ne vada. Razboiul nu trebuie sa devina ceva normal, iar victimele lui nu trebuie sa devina statistici. Nu va obisnuiti cu suferinta noastra!”.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie