09.06.2022
Olena Zelenskaya a povestit cum copiii nou-nascuti sunt salvati in timpul razboiului: „Ei inca nu au reusit sa vada un cer pasnic”

Prima doamna a Ucrainei, Elena Zelenskaya a spus cum sunt salvati in timpul razboiului copiii nou-nascuti. 

Olena Zelenskaya si-a amintit cum a aparut pe lume primul „copil al razboiul” - acesta s-a nascut in a doua zi de razboi, intr-o statie de metrou. 

Renumitul interpret Robbie Williams vrea sa cante la Eurovision Song Contest 2023, care va avea loc in Ucraina: „Iubesc acest concurs”

„Primul copil al acestui razboi s-a nascut in a doua zi a invaziei, intr-un metrou din Kiev. Am scris atunci o postare despre el. Sub sunetul bombelor, parea un miracol. Va puteti imagina cat de mult riscau atat mama, cat si copilul sau? De atunci, avem peste 50 de mii de astfel de minuni mici. Si aproape intotdeauna ei sunt supusi riscurilor, pentru ca, chiar si in spital deja nu mai e sigur din cauza bombardamentelor, a lipsei de apa si electricitate”a spus Zelenskaya. 

Prima doamna, de asemenea, a spus ca in Ucraina au ajuns incubatoare cu alimentare neintrerupta pentru bebelusii prematuri, in care pot supravietui si micutii care au mai putin de 1500 grame. 

„Pentru a ajuta bebelusii nascuti prematur, avem incubatoare cu alimentare neintrerupta. Practic este o capsula care ii da viata copilului - cu control al temperaturii, a umiditatii si zgomotului. In acest incubator pot trai si creste chiar si copii care inca nu au 1500 grame. In Ucraina au ajuns inca trei astfel de dispozitive, care au fost duse in spitalele clinice din regiunile Harkov si Zaporojie si la Centrul Clinic Regional Perinatal Sumi”, a spus Zelenskaya. 

Olena Zelenskaya a adaugat ca in prezent, in Ucraina exista deja sapte incubatoare, datorita carora bebelusii ucraineni prematuri au din ce in ce mai multe sanse pentru a supravietui: 

Milla Jovovich a inregistrat un mesaj video dedicat poporului ucrainean: „Natiunea este sfasiata...” - VIDEO

„In total au aparut la noi deja sapte dispozitive, care au fost duse in centrele perinatale din regiunile Nikolaiev, Harkov, Dnipro, Sumi si Zaporojie. Asteptam urmatorul lot de dispozitive care vor ajunge la noi luna viitoare. Da, acesti copii inca nu au reusit sa vada un cer pasnic. Insa noi vom face tot posibilul ca acest lucru sa se intample cat mai curand”, a subliniat Prima Doamna. 

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie