30.06.2022
O zi cu mama! Detinutele Penitenciarului „Rusca” au avut parte de o zi de-a dreptul emotionanta. Acestea s-au revazut cu copiii lor si au profitat de fiecare minut petrecut alaturi de ei - FOTO

La data de 29 iunie 2022, mai multe detinute de la Penitenciarul nr.7Rusca si detinuti de la Penitenciarul nr.9 Pruncul au fost incercati de emotii memorabile atunci cand si-au revazut copiii si oamenii lor dragi. 

Ieri, la Penitenciarele Rusca si Pruncul a avut loc un eveniment multasteptat de detinuti si de familiile acestora, desfasurat cu genericul „O zi cu mama” . 

Cine o motiveaza pe Tatiana Spinu sa scrie? Afla ce destainuiri a facut scriitoarea despre romanele sale: „Acum pot sa spun ca...” - VIDEO

Aproximativ 30 de femei detinute de la penitenciarul pentru femei, au avut posibilitatea sa traiasca clipe unice, alaturi de cei dragi si au uitat pret de cateva ore ca se afla la penitenciar. 

De un moment cu adevarat special a avut parte o detinuta care si-a revazut baiatul care se afla in Centrul de Plasament pentru copiii separarati de parinti al Asociatiei „Don Bosco”.  Acestia au comunicat, au povestit si si-au amintit cu drag de momentele petrecute in trecut impreuna. Revederea a afost un sprijin moral atat pentru mama cat si pentru fiul acesteia. 

Conducerea Institutiilor Penitenciare si Asociatiile Obstesti au avut grija ca aceasta zi sa fie una memorabila si au organizat diverse activitati si jocuri distractive pentru ei. 

Reconsolidarea si mentinerea legaturii cu membrii familiei a fost telul principal al autoritatilor, intrucat revederea cu rudele reprezinta un sprijin moral si psihologic enorm pentru cei din detentie, iar apropierea de familie contribuie la mentinerea linistii sufletesti, motivandu-i sa manifeste un comportament demn.

Evenimentul cu genericul „O zi cu mama”/„O zi cu tata” vine sa completeze programele de terapie sociala desfasurate in penitenciar, pentru cresterea sanselor de reintegrare sociala, mentinerea si intarirea relatiilor cu familia, dar si responsabilizarea persoanelor private de libertate, transmite anp.gov.md. 

Oficial e soacra cu trei nurori! Vezi cum a fost atmosfera de la petrecerea organizata de Katy Black si Cristian Cebotari: „Stiam ca va fi baietel”- VIDEO

Articole din aceeasi categorie