24.10.2022
O reteta usoara, insa foarte delicata! Afla de la chef-ul Petru Chicu cum poti pregati piept de curcan in sos de fructe de padure in doar 20 de minute - VIDEO

Piept de curcan in sos de fructe de padure cu mar caramelizat - o reteta care suna sofisticat, dar totusi atat de usor de preparat, cu un rezultat impresionant. Cheful Petru Chicu iti demonstreaza cum in doar 20 de minute poti combina alimente mai neobisnuite astfel incat sa obtii o reteta delicioasa care te va surprinde prin gustul intens, dulce-acrisor. Afla reteta din reportajul ce urmeaza, marca O Seara Perfecta. 

De aceasta data la „Gusturile se discuta”, cheful Petru Chicu a pregatit o reteta ma neobisnuita. O combinatie dintre carne si fructe.

„Pentru asta avem nevoie de piept de curcan, un mar sau doua, coacaza rosie, neagra, mure de padure. Asta va fi pentru sos”, Petru Chicu, chef. 

Asa cum sosul pentru carne necesita cel mai mult timp pentru preparare, incepem cu fructele de padure care se pun la fiert.

Fii prietenos cu natura si economiseste bani cu ajutorul scutecelor reutilizabile! Afla de la reporterul PRO TV, Cristina Gonta cat de usor este sa le folosesti si sa le intretii: „Undeva 12 mii de lei ar fi trebuit sa cheltui pana acum” - VIDEO

„Noi trebuie sa ne eliberam de umiditatea din piept, pentru ca el contine mult suc. Carnea alba se gateste foarte rapid. Eu le voi cali in 10 minute. Avem nevoie de 100 de grame de mure de padure. Deoarece sunt foarte acre, trebuie sa adaugam zahar, undeva 300 de grame”, Petru Chicu, chef. 

Cat timp sosul de fructe de padure se fierbe pana devine mai consistent, condimentam pieptul de curcan cu sare si piper si trecem la mere.

„Pentru merele caramelizate se foloseste mai mult zaharul brun. Trebuie sa se topeasca zaharul, la foc incet”, Petru Chicu, chef. 

Cand zaharul incepe sa se topeasca, adaugam unt si, treptat, merele.

„Ele vor lasa suc in zahar. Sucul, zaharul si untul vor face o caramela”, Petru Chicu, chef.

Merele se caramelizeaza, iar acum e timpul potrivit sa punem pieptul de curcan pe tigaie.

Copilul iti face probleme si nu mai stii cum sa-l abordezi? Afla de la psihologul Lorina Buga cum poti mentine o relatie frumoasa si echilibrata cu acesta: „Orice contrazicere este o noua evolutie” - VIDEO

„Am incins tigaia si ii voi da pieptului o culoare, o crusta. De fiecare data eu cand fac carne, nu adaug nimic inafara de sare si piper. Pentru a avea o carne mai finuta, trebuie sa o bati”, Petru Chicu, chef. 

Cu Petru Chicu la bucatarie nu se lasa fara spectacol.

Articole din aceeasi categorie