24.10.2022
Copilul iti face probleme si nu mai stii cum sa-l abordezi? Afla de la psihologul Lorina Buga cum poti mentine o relatie frumoasa si echilibrata cu acesta: „Orice contrazicere este o noua evolutie” - VIDEO

Ai un copil care iti face probleme si nu mai intelegi ce ar trebui sa faci ca sa va echilibrati cumva relatia? Cauza s-ar putea sa fii chiar tu. Mai multe despre psihosomatica la copii afla de la psihologul Lorina Buga care a fost invitata in cadrul emisiunii O Seara Perfecta. 

Lorina este in prezent insarcinata pentru a treia oara, iar sarcina a venit la o distanta de aproape sase ani de a doua sarcina. „Pot spune ca la mine fiecare sarcina a fost paralel constienta si planificata. De fiecare data ne gandeam cum ne simtim, daca suntem okay si vrem sa mergem spre asta. La al treilea am asteptat mai mult pentru ca al doilea e un baiat foarte istet si sotios. Am zis sa mai asteptam sa mai creasca el”. 

Anisoara Loghin a dezvaluit sexul copilului pe care il asteapta! Afla daca e baietel sau fetita: „Am avut asa multe emotii, am inceput sa plang” - VIDEO

Invitata a mentionat ca prefera sa nu stie sexul viitorului sau copil. „Deja mai bine de sase ani sunt in domeniul psihosomaticii, ceea ce presupune sa ai incredere in corp, sa iti dai voie sa nu stii, sa nu le anticipezi. De exemplu, pandemia ne-a aratat tuturor ca noi nu stim ce o sa fie si dezamagirea fiecare a simtit-o in functie de intensitatea care credea ca stie ce va urma in viata sa. Cu cat tu antrenezi in tine aceasta flexibilitate si adaptabilitate la orice apare din mediul extern, tu te adaptezi la orice mai usor. La mine asta nu a fost intentionat. A fost chiar in drum spre ecografie. I-am zis sotului ca nu vreau sa cunosc sexul copilului. Eu nu vroiam sa stiu din placere, nu ca vreau sa ma opresc. A fost atat de natural”. 

Cand Emilian Cretu va deveni tatic? Cum raspunde actorul - VIDEO

Intr-o publicatie de pe retelele sociale, Lorina a mentionat ca totul incepe mai inainte ca, copilul sa apara pe aceasta lume. „Intotdeauna tind sa explic mamicilor ca nu trebuie sa tindem sa fim perfecte. Cu cat mai mult tinzi, cu atat mai mult dezvolti acel sentiment de vinovatie, frustrare interioara. Daca vreti sa deveniti constienti de corpul vostru, incepeti sa o faceti cat mai curand. Eu numesc aceasta o evolutie de fapt. Noi evoluam atat tehnologic, cat si psihoemotional. Ideea e sa fim reali, sa ne dam seama ca mama perfecta nu exista, relatii ideale nu exista. Orice contrazicere este o noua evolutie”. 

Sincronizarea dintre mama copil dureaza: „Din moment ce copilul este in burtica si pana la 6-7 anisori, cand copiii incep sa aiba deja propriile conflicte”. 

Iti mai amintesti de micuta dansatoare Ionela Tarus? Acum adolescenta are 17 ani si este la fel de frumoasa ca pe timpuri - FOTO

Articole din aceeasi categorie