24.10.2022
Fii prietenos cu natura si economiseste bani cu ajutorul scutecelor reutilizabile! Afla de la reporterul PRO TV, Cristina Gonta cat de usor este sa le folosesti si sa le intretii: „Undeva 12 mii de lei ar fi trebuit sa cheltui pana acum” - VIDEO

Daca esti parinte si iti pasa de mediul inconjurator, probabil te-ai intrebat macar odata cat de mult polueaza zecile de scutece folosite zilnic pentru cei mici. Tocmai din acest motiv, deja de cateva luni, reporterul de la emisiunea iSanatate, Cristina Gonta a gasit o alternativa si anume scutecele reutilizabile. Cum arata ele, cum se folosesc, dar si despre avantajele lor, afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

De mai bine de jumatate de an Cristina traieste cea mai frumoasa perioada a vietii sale si anume cea a maternitatii.

Si pentru ca ii pasa de mediul inconjurator, de aproximativ 4 luni aceasta foloseste scutecele textile reutilizabile. „Sunt din material dupa cum vezi, au dublu strat.”, a spus Cristina.

Intrebata de ce a renuntat la scutecele obisnuite, reporterul iSanatate a mentionat: „De cand era Emma in burtica ne gandeam ca o sa apelam la scutecele reutilizabile, dar nu puteam sa le gasim in Republica Moldova. Vazand ca, consumam atatea scutece pe zi si aruncam la gunoi atata material care ramane in natura psihologic am vrut sa fac astfel incat si natura sa primeasca beneficii. Ne-am gandit totusi sa cautam aceste scutece si le-am gasit.”

Copilul iti face probleme si nu mai stii cum sa-l abordezi? Afla de la psihologul Lorina Buga cum poti mentine o relatie frumoasa si echilibrata cu acesta: „Orice contrazicere este o noua evolutie” - VIDEO

De asemenea, tanara mamica a explicat cate scutece foloseste pe zi, dar si cum le spala. „Noi folosim pe zi 11 scutece. Noi la o ora jumate cam schimbam scutecul mai ales ca urina este acum mai acida. Se spala, seara eu le spal. Initial toti m-au intrebat: „Da daca face caca, cum faci? Le arunci in masina de spalat si atat?” Nu, le spal initial cu manusile. Da, poate parea la inceput asa mai dezgustator, dar pana la urma se spala foarte repede, acesta este avantajul. Scutecul este de la nou-nascut pana la doi ani. Le spal la 40 de grade timp de 30 de minute si pana dimineata sunt uscate.”, a mentionat Cristina Gonta.

Pe langa faptul ca sunt prietenoase cu natura, cu ajutorul acestor scutece reusesti sa economisesti si bani.„Da, eu am facut un calcul pe retelele mele de socializare. Undeva 12 mii de lei ar fi trebuit sa chetui pana acum in 4 luni. Un scutec reutilizabil este 180 de lei fara insert si insertul este intre 80 si 100. Unul ar fi maxim 250 de lei.”

Spune nu bauturilor carbogazoase! Nutritionistul Sergiu Munteanu iti explica care sunt efectele negative ale consumului de energizante, dar si cum le poti inlocui sanatos - VIDEO

Totodata, Cristina a fost intrebata cand va reveni pe micile ecrane. „Sa stii ca urmaresc iSanatate. Fetele fac o treaba foarte buna. Inca nu stiu, prioritatea mea este acum fetita.”, a spus aceasta.

Articole din aceeasi categorie