09.09.2022
O dragoste de-o viata! Printul Philip a renuntat la tot pentru a-i fi alaturi reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit, la varsta de 96 de ani, la putin dupa un an de la decesul printului Philip, barbatul care a renuntat la tot pentru a-i fi alaturi. Povestea lor de dragoste este una demna de paginile unui roman.

Au trecut impreuna prin obstacole si vremuri dificile, insa iubirea lor s-a dovedit a fi mai puternica decat orice impediment. Iata cum s-a scris una dintre cele mai frumoase istorii de iubire!

Povestea de dragoste dintre Elisabeta a II-a si printul Philip este demna de admirat. A facut fata tuturor provocarilor de-a lungul vremii, iar timpul a demonstrat ca cei doi sunt facuti unul pentru altul.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viata. BBC: „A condus manata de datorie si s-a sprijinit pe credinta. Charles este acum regele nostru”

Elisabeta s-a indragostit la prima vedere de Philip 

Elisabeta s-a indragostit de Philip atunci cand avea doar 13 ani. Intalnirea cruciala pentru amandoi, cea care avea sa ii lege pe vecie, a avut loc in iulie 1939, in comitatul Davon. Philip, pe atunci un tanar de 18 ani cu parul blond si un fizic atletic, a impresionat-o si a amuzat-o pe printesa Elisabeta. Biograful oficial al regelui George al IV-lea nota ca „Philip este barbatul de care printesa Elisabeta s-a indragostit inca de la prima intalnire”.

Marcel si Cornelia Stefanet sarbatoresc nunta de otel! Vezi cum aratau interpretii acum 11 ani, dar si ce tinute au purtat in ziua nuntii lor: „Ani foarte frumosi, cu bune si rele” - FOTO

Printul Philippos al Greciei si al Danemarcei s-a nascut in Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul fiu dintre cei cinci copii ai printului Andrei al Greciei si ai printesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar printul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci cand avea doar sapte ani.

Si-a continuat studiile in sudul Germaniei si in Scotia. A devenit cadet al Marinei britanice in anul 1939 si in acelasi an avea sa o intalneasca pe cea care i-a schimbat viata: Elisabeta a II-a.

Elisabeta si Phillip s-au casatorit atunci cand erau foarte tineri 

Pe 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a trecea prin mari emotii, imbracand rochia de mireasa si pasind in fata altarului alaturi de cel ce i-a fost cel mai bun prieten intreaga viata, printul Philip. Cei doi si-au unit destinele de tineri, pe cand regina avea 21 si ani, iar Philip 26. Asa a inceput povestea lor de dragoste care avea sa dureze nici mai mult, nici mai putin de 73 de ani!

In numele iubirii, Philip, printul Greciei si al Danemarcei a renuntat la aceste titluri si a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. Dupa ce a devenit sotul Elisabetei a II-a, el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth si baron de Greenewich. Regina l-a numit print al Marii Britanii in anul 1957, iar in anul 2011 i-a acordat titlul de Inalt Amiral al Marinei regale britanice. 

Elisabeta si Philip au avut impreuna patru copii si multi nepoti!

Suverana Marii Britanii si printul consort au avut impreuna patru copii, opt nepoti si opt stranepoti, iar familia lor a fost una care s-a bucurat dintotdeauna de admiratia britanicilor. Cu toate acestea, controversele nu au lipsit, iar la un moment dat s-a zvonit ca Philip ar fi calcat stramb in timpul mariajului.

In ciuda zvonurilor mai mult sau mai putin fondate, un lucru este cert: Elisabeta a II-a l-a iubit nespus pe Philip si, chiar si dupa sapte decenii de mariaj, ea a continuat sa poarte verigheta din ziua nuntii pana in ultima zi a vietii sale.

Articole din aceeasi categorie