25.10.2023
Nutritionista Carolina Costin iti propune un desert delicios raw vegan, foarte caloric, insa plin de nutrienti: „O punem pe o farfurie si o savuram impreuna cu cei dragi” - VIDEO

Deserturile raw vegane sunt tot mai populare, iar diversitatea lor creste cu fiecare zi. Vezi reteta unei bombe calorice, dar cu toate acestea sanatoasa.

„Salutare, astazi ma aflu alaturi de Carolina Costin, care si-a propus sa ne indulceasca. Salut Carolina.”, a mentionat Catalina Osoianu, reporter PRO TV, medic specialist in sanatate publica.

Carolina Costin a mentionat ca va gati un desert care imbina gustul de ciocolata, cocos si zmeura: „Buna si bine v-am regasit.Vom pregati o reteta foarte dulce si foarte calorica, insa cu foarte multi nutrienti. Un desert raw vegan, un desert care imbina gustul de ciocolata, cocos si zmeura. Cred ca o sa va placa”.

INGREDIENTE PENTRU BAZA:
• 85 g fulgi de ovaz
• 2 linguri pudra de cacao
• 100 g migdale
• 15 curmale mici/ 7-8 mari
• 2 linguri ulei de cocos

CREMA DE CIOCOLATA:
• 100 g unt de arahide
• 100 g ciocolata neagra
• 100 ml lapte de cocos

PENTRU DECOR:
• 150 g zmeura
• Migdale
• Fulgi de cocos

Pentru inceput ai nevoie de fulgi de ovaz si migdale, dupa care poti adauga si curmale. De asemenea, nu trebuie sa uiti nici de cacao si untul de cocos.

 „Incepem cu fulgii de ovaz. Trebuie sa cantarim, avem nevoie si de un cantar electric, neaparat. Vom pune cam 85 grame de fulgi de ovaz. Pe care ii turnam in bolul pentru mixer. In acest bol punem si migdalele hidratate neaparat, anterior, pentru ca daca nu le hidratam nu se asimileaza atat de bine nutrientii din nuci. Prealabil, de exemplu punem nucile intr-un bol cu apa la temperatura camerei si le lasam sa se hidrateze peste noapte, asta ar fi optiunea ideala. Mai adaugam si curmalele. Avem aproximativ cam 15 curmale mici, la fel hidratate, ca sa obtinem acea textura un pic mai moale. In acest bol o sa punem si 2 linguri rase de cacao. Pentru copii, daca veti oferi acest desert copiilor, puteti folosi si pudra de roscove. Neaparat punem si untul de cocos. Fara unt de cocos nu obtinem acea textura, care sa se lege, sa fie o textura omogena. Compozitia obtinuta o turnam aici. Si o tapetam foarte, foarte bine ca sa obtinem acel blat de nuci, cacao si curmale. Neaparat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asa vom reusi sa scoatem mai usor desertul din tava”, a spus nutritionista.

Paris Hilton, mesaj dur pentru cei care au criticat aspectul fizic al fiului sau - FOTO

De asemenea, Carolina Costin a explicat: „Avem nevoie de unt de arahide, sau oricare alt unt de nuci care va este pe plac, cam 100 de grame. Avem nevoie neaparat, si de ciocolata neagra, preferabil este sa fie ciocolata de cam 70% cacao. Vom pune aici ciocolata, si cam aproximativ 100 de ml de lapte de cocos, la fel avem grija sa fie fara alti E-uri si conservanti, fara apa, sa fie preferabil lapte de cocos de buna calitate. Aceasta compozitie o putem pune la o baie de aburi, ca sa se topeasca ciocolata si sa se omogenizeze toata compozitia sau si mai simplu in cuptorul cu microunde, cam aproximativ 50 de secunde, un minut, in functie de intensitatea cuptorului cu microunde. Avem ciocolata practic topita. Amestecam asa foarte bine compozitia, pentru a omogeniza totul”.

O stewardesa a dezvaluit pe TikTok secretul pe care oricine doreste sa-l stie: cum sa cumperi cele mai ieftine bilete de avion - VIDEO

„Peste acest blat de ciocolata, adaugam zmeura, chiar daca nu suntem in sezonul zmeurei, totusi o mai gasim in magazine. Putem folosi si fructe congelate, pentru ca sunt la fel de bune si au la fel de multe beneficii pentru organismul uman. Acum vreau sa maruntesc si migdalele, am lasat cateva pentru decor, pentru acel efect de crunchy, de crocant. Acum dupa ce am maruntit migdalele, le presuram deasupra prajiturei noastre. Vom adauga si acesti fulgi de cocos, ii vom presura asa deasupra. Uite ca desertul nostru este practic gata, trebuie doar sa il punem in frigider, sau daca ne grabim sa-l savuram, il punem in congelator, cam 40 de minute, iar la frigider cam 2-3 ore. A trecut suficient timp, si acum am scos prajitura noastra din frigider, o punem pe un blat si desprindem hartia de copt cu atentie. Si vom taia prajitura. Hai sa vedem cum este prajitura noastra. O punem pe o farfurie si o savuram impreuna cu cei dragi. Sa nu uitam ca cele mai bune lucruri trebuie sa fie impartite”, a spus in cele din urma nutritionista.

Articole din aceeasi categorie