24.01.2023
Noile tehnologii au ajuns si la noi! Cunoaste-o pe Lory, primul robot angajat in calitate de hostess intr-un restaurant din capitala: „Poate vorbi in multe limbi, poate canta si chiar dansa” - VIDEO

Cum ai reactiona daca un robot te-ar intampina la restaurant si te-ar conduce la masa? Tehnologiile viitorului se dezvolta cu pasi mari, iar primul robot angajat pe pozitia de hostess a ajuns si la Chisinau. Lory este comunicabila si cunoaste mai multe limbi, iar clientii sunt incantati de ea. De unde vine robotul viitorului si ce povesteste antreprenorul Alexandru Mitco, afla din reportajul ce urmeaza, marca O Seara Perfecta. 

„Aceasta este Lory, primul robot angajat pe pozitia de hostess intr-un restaurant din capitala. Lory are sarcina de a intampina oaspetii si de a-i conduce la masa rezervata”, Iulia Deliu, reporter PRO TV. 

A dat cartile pe fata! Iuliana Beregoi - despre relatia cu Ceanu Zheng si „concurenta” dintre ea si Andreea Bostanica: „Chestia cu hype-ul in legatura cu Ceanu, nu stiu de ce a facut-o” - VIDEO

Lory vine din Japonia, iar ideea apartine unui antreprenor din capitala care si-a dorit sa eficientizeze munca din restaurantul sau.

„Ideea mi-a venit in urma unui video pe care l-am vazut pe net, ce tine de noile tehonologii care se implementeaza acum in Japonia. Am vazut un robot chelner care mi-a placut foarte mult si am hotarat ca vreau si eu sa am un robot chelner in restaurant, ca sa eficientizam lucrul. Nu cred ca pot sa va spun suma, dar e vorba de cateva mii de euro”, Alexandru Mitco, proprietar restaurant. 

Lory inlocuieste un angajat pe pozitia de hostess, iar printre sarcinile sale este intampinarea oaspetior si ghidarea acestora catre masa rezervata.

„Inca este nevoie sa-l setam, sa lucram, dar ea deja isi face treaba. Daca Lory o sa-si faca treaba cum trebuie, cred ca o sa mai achizitionam niste roboti”, Alexandru Mitco, proprietar restaurant. 

Doliu in lumea artei! Actorul Stefan Bourosu s-a stins din viata la doar 32 de ani. Colegii lui de breasla au publicat mesaje de adio - FOTO/VIDEO

Este suficient sa te apropii de robot sa-i adresezi o intrebare, iar acesta imediat gaseste raspunsul potrivit. Pe langa faptul ca Lory poate sustine un dialog, mai poate canta si chiar dansa.

Chiar daca Lory munceste doar de o saptamana, angajatorul a observat deja o multime de beneficii.

„Avantajele robotelului Lory este ca este mereu la locul de munca exact la ora, nu cere alte cheltuieli cum ar fi salariu, nu cere concediu, nu se imbolnaveste. Lory poate vorbi in multe limbi si este un ajutor si pentru chelner. Intretinerea robotelului Lory este foarte simpla. In doar trei ore se incarca la 100%”, Alexandru Mitco, proprietar restaurant. 

Este fata tatei: bruneta si cu pielea maslinie! Primul si cel mai induiosator interviu cu prezentatoarea stirilor PRO TV, Tatiana Nastas, dupa ce a devenit mamica pentru a doua oara. Ce prenume au ales parintii: „Inseamna noapte, intunecat, ca parul si tenul ei”- INTERVIU

Oaspetii au ramas surprinsi sa fie intampinati de un robot si le-a placut aceasta experienta.

„Este foarte interesant, niciodata nu am mai vazut asa ceva. Ne-am dori sa fie un astfel de robotel in fiecare restaurant. E un hostess foarte dragut. E foarte fain, mai ales ca e primul robot din Moldova”. 

Articole din aceeasi categorie