23.01.2023
Este fata tatei: bruneta si cu pielea maslinie! Primul si cel mai induiosator interviu cu prezentatoarea stirilor PRO TV, Tatiana Nastas, dupa ce a devenit mamica pentru a doua oara. Ce prenume au ales parintii: „Inseamna noapte, intunecat, ca parul si tenul ei”- INTERVIU

Acum cateva luni, prezentatoarea stirilor PRO TV, Tatiana Nastas a anuntat ca este in asteptarea celui de-al doilea sau copil. La data de 5 ianuarie 2023, aceasta a nascut o fetita. Intr-un interviu marca Perfecte.md, Tatiana ne-a povestit cum a fost cea de-a doua sa sarcina, ce dificultati a intalnit in timpul acesteia si ce emotii a trait in timpul nasterii. De asemenea, aceasta a dezvaluit pentru prima data prenumele micutei sale. 

Intr-un interviu anterior, Tatiana a vorbit despre emotiile pe care le simtea in acea perioada. Aceasta a mentionat ca este putin speriata de ceea ce urmeaza, insa este sigura ca se va descurca. 

Recent, la inceputul lunii ianuarie, Tatiana a anuntat ca a devenit mama pentru a doua oara. Aceasta a publicat o imagine pe pagina sa de Instagram, in care vedem bratara micutei sale, cu datele personale ale acesteia.  

„Soarta ne-a unit!” El din Kyrghistan, ea din Gibraltar. De ce interpretii Amircik si Kerria s-au intalnit la Chisinau - VIDEO

Potrivit prezentatoarei, a doua sa sarcina i s-a parut foarte lunga. „Imi parea ca dureaza de o vesnicie si parca uitasem cum era cand nu aveam burta”.

Daca ai compara prima sarcina cu a doua, care a fost mai dificila?

„In general, pentru mine, sarcina este o perioada dificila. De ambele ori am avut greturi in primele trei luni, vomitam aproape tot ce mancam, iar asta imi afecta semnificativ calitatea vietii. In aceasta sarcina, in al doilea trimestru am avut probleme cu tensiunea care era foarte joasa, eram mai mereu ametita si slabita, voiam sa dorm non stop, misiune greu de indeplinit, tinand cont de faptul ca ziua munceam, iar seara, acasa ma astepta Diana care voia toata atentia mea. Trimestrul al treilea a fost cireasa de pe tort: retentie de apa, arsuri la stomac, insomnii, o burta uriasa si o afectiune pe care am descoperit-o in aceasta sarcina - sindromul picioarelor nelinistite. Da, exista si asa ceva. Ultima luna a fost cea mai grea. Abia ma miscam, bebe imi apasa tare pe osul pelvian si aveam momente in care efectiv nu puteam sa merg. O sa mai adaug caruselul emotional si kilogramele in plus. O fi sarcina cea mai frumoasa perioada din viata altor femei, dar cu siguranta nu si pentru mine. Pentru mine e frumos ceea ce urmeaza dupa si rezultatul acestui proces!”.

De obicei, mamicile isi pregatesc geanta pentru maternitate cu cateva saptamani inainte. In cazul Tatianei insa a fost totul mai lejer. Potrivit prezentatoarei, la prima sarcina ea a fost mai disciplinata, avea mai multe genti, pe care le-a pregatit cand era in 32 saptamani de sarcina.

„De data aceasta insa, involuntar, am taraganat procesul. Cu o saptamana inainte sa nasc am mers la un control la care am aflat ca mi s-a dilatat deja colul pana la 4 cm si ca travaliul se poate declansa in orice moment. Atunci m-am adunat si am facut repede bagajul, de data aceasta mai mic, iar ultimul element din lista pe care mi-o facusem, cred ca l-am adaugat in seara in care a inceput travaliul, am reusit”. 

Totul a fost exact asa cum v-ati planificat sau fetita voastra v-a luat prin surprindere in momentul in care a decis sa vina pe lume?

Credeam ca o sa vina mai repede, fiind colul dilatat, asa cum am mentionat mai sus, dar ea a mai stat o saptamana. Eram pregatiti si ne culcam in fiecare seara cu gandul ca vine la noapte, asa ca nu a fost loc de surprize. A venit pe lume intr-o dimineata de joi, la termenul de 39 de saptamani si o zi”. 

Care a fost reactia sotului cand l-ai anuntat ca ai contractii?

„S-a trezit repejor, fara panica am luat geanta, am urcat in masina si am mers la spital”. 

Stiai ca cifrele iti pot influenta anul? Vezi care sunt numerele norocoase in 2023 - VIDEO

Ai nascut prin cale naturala sau prin cezariana? Cum ti s-a parut intregul proces?

Am nascut natural, de data aceasta foarte repede. Tot travaliul a durat mai putin de trei ore. Daca e sa compar cu prima oara, cand am nascut tot natural si fara epidurala, pot sa zic ca a durut mai tare, dar eram eu alta decat acum trei ani. Mai constienta de ce mi se intampla, stiam la ce sa ma astept. Nu am mai implorat medicul sa imi faca cezariana ca prima data, m-am mobilizat si am trecut cu curaj prin tot procesul, luand fiecare etapa ca atare. Am mai injurat pe alocuri, dar mai putin ca prima oara”. 

Sotul sau, Augustin Nastas, nu a asistat la nastere. Potrivit Tatianei, aceasta a fost decizia ei. Cu toate acestea, cand si-a vazut pentru prima data micuta, el s-a emotionat foarte mult. 

„Nu a asistat nici prima, nici a doua oara. Prezenta lui ma face sa fiu mai slaba, iar in timpul unui travaliu nu exista loc pentru slabiciuni. Evident ca s-a emotionat, ce tata nu se emotioneaza cand isi vede puiul pentru prima oara. E tare mandru ca bebelina este bruneta si are pielea maslinie ca si el, comparativ cu Diana - blonda noastra cu ochi albastri. Ce am inteles ambii este ca emotiile pe care le ai la primul copil sunt mai intense. Ne iubim fetele la fel de tare, insa sentimentul acela pe care il ai cand iti vezi primul copil e deosebit”.

Ce ai simtit atunci cand ai luat-o pentru prima data in brate pe micuta voastra?

„Fericire, evident, si usurare, nu doar fizica ci si sufleteasca, ca suntem amandoua bine, sanatoase si ca nasterea a trecut fara complicatii”. 

Fiica sa mai mare, Diana, a fost tare curioasa sa-si vada surioara mai mica. Cand a venit sa-si viziteze mama la spital, in primele 10 minute o analiza pe sora sa, se uita lung la ea si parea foarte preocupata de aceasta. 

„A ras de cateva ori in hohote (un raset parca de fericire, dar si isteric in acelasi timp), iar ulterior a ignorat-o pana la sfarsitul vizitei si si-a axat toata atentia pe mine. Cand pleca mi-a zis: „Mami, sa o aduci acasa si pe surioara mea, sa nu o lasi aici la spital!” A fost atat de dragalasa si sincera ca mi-au dat lacrimile. Acasa este gingasa cu ea, per general, dar o mai pisca sau o impinge cand mai intorc privirea”.

Ce nume ati ales pentru micuta voastra? Ati stiut din timp ca asa o va chema sau ati decis in momentul in care ati vazut-o pentru prima data?

„I-am pus numele Leila. Mai aveam o varianta de rezerva in cazul in care se nastea si ea blonda ca Diana, dar cand am vazut-o nu a mai ramas loc de dubii. Din araba, Leila inseamna noapte, intunecat, ca parul si tenul ei”.

Cat de mult s-a schimbat relatia voastra cu sotul dupa aparitia celui de-al doilea copil?

„Nu e prima data, asa ca stim la ce sa ne asteptam. E clar ca avem parte de mai putina intimitate de cuplu, dar intelegem ca e o perioada si ca in timp, totul va reveni la normal. E firesc sa se schimbe unele lucruri, mai ales cand in familie exista deja doi copii, important este ca incercam sa fim cat mai intelegatori si rabdatori unul cu celalalt, iar faptul ca noi doi suntem pe langa iubiti si prieteni de vreo 14 ani, este de ajutor”. 

Ronin Terente a recunoscut ca adesea ii apar ganduri de a parasi Moldova, insa ceva il motiveaza sa nu o faca: „Aici eu nu fac multi bani, dar ma simt bine din punct de vedere emotional” - VIDEO

Dar cu fiica mai mare, Diana?

„Fac tot ce imi sta in puteri ca sa nu existe nicio schimbare aici. Diana este foarte atasata de mine si incerc sa raspund la toate nevoile ei, oricat de neesentiale ar fi. In ziua in care am adus-o pe Leila acasa, m-a intrebat pentru prima data daca o iubesc, o intrebare pe care nu mi-a mai dat-o si care m-a induiosat si intristat in acelasi timp. Cand o pup pe asta mica, neaparat o chem si pe ea la pupat, cat Leila sta cu tati, noi cu Diana ne jucam, ne cuibarim in pat, ne tinem in brate sau ne prostim. Este epuizant pentru ca aproape ca nu imi ramane timp si pentru mine, dar am incredere ca o sa ne adaptam si o sa ne obisnuim cu faptul ca suntem deja patru”.

Iti este dor de stirile PRO TV? Cand intentionezi sa te intorci la munca?

„Mi-e dor sa fac altceva decat sa ma ocup de copii, dar inteleg ca acum este nevoie de mine acasa. Nu stiu cand revin, mi-e greu sa spun acum”.

Deocamdata nu ai aratat-o pe micuta voastra urmaritorilor tai virtuali. O vei face dupa botez sau o vei tine departe de ochii publicului pentru o perioada mai indelungata?

„Sa mai creasca nitel si sa prinda la puteri si am sa o arat”.

Ce poti sa le transmiti viitoarelor mamici, dar si celor care au nascut, acum cand traiesti si tu aceasta frumoasa experienta?

„Pe gravidute le sfatui sa isi aleaga bine medicul obstetrician cu care sa rezoneze si in care sa aiba incredere deplina. Eu am avut mare noroc la acest capitol, am dat peste un medic minunat, care m-a ajutat sa raman teafara pe durata celor doua sarcini, in timp ce hormonii dadeau petreceri in organismul meu, mi-a asigurat doua nasteri blande pe care nu mi le amintesc cu groaza si m-a ajutat sa nasc doi copii sanatosi. Ii multumesc pe aceasta cale Victoriei Voloceai pentru cata grija mi-a purtat si continua sa-mi poarte. Proaspetelor mamici le spun sa se increada in instinctul lor matern care e superputerea lor, din momentul in care si-au luat puii in brate pentru prima oara. El nu da gres niciodata”.

Pe 28 mai 2016, Tatiana Nastas s-a casatorit cu Augustin Nastas. In 2019, Tatiana si sotul sau au devenit parinti pentru prima data. Atunci, pe lume a aparut prima lor fiica, Diana.

Autor: Valeria Minciuna

Articole din aceeasi categorie