16.09.2023
Moment unic pe scena de la Vocea Romaniei! Cine e Norig, frantuzoaica indragostita de muzica lautareasca. Reactia antrenorilor dupa ce au ascultat-o cum canta in limba romana: „As da zile de la mine” - VIDEO

Norig nu vorbeste limba romana, dar canta in limba romana. Frantuzoaica are 49 de ani, locuieste la Paris si canta de 20 de ani.

„Am ales Vocea Romaniei pentru ca ador cantecele romanesti si am invatat sa cant in limba romana in Franta, impreuna cu muzicieni romani. Am ascultat si discuri, am ascultat Gabi Lunca…Cant de 20 de ani. Inainte de a deveni cantareata, am fost creatoare de moda. Si intr-o zi am vazut un film care se numeste „Timpul tiganilor”, iar muzica acelui film m-a ravasit pe deplin si am decis sa iau lectii de canto. Profesorul meu de canto mi-a dat niste discuri cu cantece romanesti, interpretate de catre cantarete romance, iar eu am inceput sa-mi doresc sa cant acea muzica. Am descoperit artiste precum Gabi Lunca, Romica Puceanu, Paula Lincan, Neluta Neagu, Taraful Haiducilor si multi altii. 

„Cred ca esti pretendenta la titlul de Vocea Romaniei”! Alexandra Sirghi i-a cucerit in unanimitate pe antrenori! Tanara a intors toate cele 4 scaune - VIDEO

Ador muzica romanesca. De fapt, am avut ocazia sa cant cantece romanesti in alte tari, la festivaluri din Columbia, din Anglia, din Anzi, Statele Unite sau Alaska. Mi s-a parut incredibil ca oamenii din lumea intreaga iubesc cantecele romanesti, iubesc aceasta muzica, pentru ca este o muzica ce se impartaseste cu ceilalti, este o muzica care vorbeste despre dragoste. Si chiar daca oamenii nu inteleg cuvintele, am vazut cu ochii mei in Anzi oameni care dansau pe cantece romanesti!”, a marturisit Norig la testimoniale.

Pe scena de la Vocea Romaniei, Norig a inceput cu versuri in franceza, apoi refrenul l-a cantat in romana. Frantuzoaica a interpretat intr-o maniera proprie melodia „As da zile de la mine”.

Toti antrenorii s-au intors si au aplaudat-o pentru interpretarea ei. Pavel Bartos i-a facut si o surpriza concurentei si l-a adus pe scena pe maestrul Neluta Neagu. 

„Ma alatur si eu, ca asta e o ocazie unica, ca nu se stie cand mai avem ocazia sa cantam cu Neluta”, a spus Theo Rose care a mers pe scena alaturi de cei doi.

Atunci cand l-a vazut pe maestrul Neluta Neagu, frantuzoaica a izbucnit in lacrimi. Antrenorii au luptat cu toate armele pentru a o convinge pe Norig sa vina in echipa lor.

Smiley: „E o mare bucurie sa te ascult si e o mare bucurie ca ai venit sa ne canti cantece romanesti. Bine ai venit!”

Theo Rose: „Imi doresc sa facem niste momente memorabile aici la Vocea Romaniei!”

Daniela Bejan - aparitie diafana pe scena de la Vocea Romaniei. Moldoveanca i-a impresionat pe antrenori cu timbrul ei unic: „Esti o poezie de om” - VIDEO

Tudor Chirila: „Toti vrem o sansa! Noi suntem un popor tanar, cum spunea Eliade. Si este foarte important pentru cei de acasa, intr-un moment mai greu pentru tara noastra, sa vada ca valori vechi si importante muzicale sunt apreciate de catre un cetatean al unui popor batran. Cand ai cantat, mi-ai readus in cap ideea de cabaret. Ma gandesc de foarte mult timp ca as vrea sa fac un cabaret. Cred ca Bucrestiului ii lipseste un cabaret, care sa fie de fapt o istorie a Bucurestiului de la 1900 pana la 2000. Te-as ruga sa ma iei si pe mine in considerare”.

Norig a ales sa mearga mai departe in echipa lui Tudor Chirila. 

Articole din aceeasi categorie