06.07.2024
Moldoveanca ce impresionează! Emoțiile Olgăi Țapordei în timpul escaladării celui mai înalt vârf din America de Nord - FOTO/VIDEO

La data de 22 iunie 2024, Olga Tapordei a pornit să escaladeze cel mai înalt vârf din America - Muntele Denali. În timpul expediției, femeia de afaceri întâmpină mai multe dificultăți, astfel, ea a început să împărtășească impresiile pe rețelele sociale. 

Olga Țapordei a povestit pe rețelele de socializare care au fost primele impresii de la începutul expediție pe cel mai înalt vârf din America de Nord, dar și ce dificultăți a întâmpinat pe parcurs. 

„Aici am auzit prima avalanșă”, a scris femeia de afaceri într-un InstaStory.

Olga recunoaște că în unele momente îi venea să plângă. „Sunt un pic tristă, noi am ajuns, iar ghizii au început să verifice bagajul, noi am venit pe 2-3 săptămâni. Eu am luat minimul ce puteam să iau, dar ei mi-au dat jos cam încă jumătate din ce aveam eu”.

De asemenea, femeia a povestit despre diferenta dintre expedițiile anterioare și aceasta. „Diferența pe care o văd nu este nici bine nici rău, este exact așa cum o văd, cum simt și ceea ce se întâmplă. Noi în munți facem totul singuri, cumva s-a primit că în ultimile expediții eu merg doar cu bărbați și atuni când este de făcut cortul, bărbații mai mult se implică. Acum se insistă foarte mult pe faptul ca fiecare să fie implicat, nu contează că e bărbat sau femeie”.

Sanda Onica a lansat piesa „Numai în Moldova”. Cum sună noua melodie a interpretei: „Noi suntem dintr-un sat, de la...” - VIDEO

Într-o postare pe pagina ei de Instagram, Olga a menționat că expediția era planificată cu o altă echipă și pe o altă dată.„Expediția mea, trebuia să înceapă pe alte dăți și cu altă echipă, cu câțiva Oameni pe care îi știam. Acestei echipe, nu s-a oferit permisele de escaladare de către Parcul Național Denali”.


Pe ultima sută de metri, femeia a reusit să găsească o echipă cu care ar putea merge împreună.„Pe ultima sută de metri, am îndrăznit să insist către Parcul Național Denali - să fac asta cu o altă echipă. Am sunat toți proprietarii de companiide escaladări, dar și ghizii pe care îi știam personal, toți au zis că e prea târziu”.

6 lucruri pe care nutriționiștii le fac înainte de ora 10 dimineața! Cum poți începe ziua productiv

Dintre cele 7 emailuri pe care le-a expediat, sașe din ele au fost cu refuz și doar unul afirmativ. „Last chance. Te luăm, dar tre' să fii aici în 1,5 zile - la ora 10:00, la întâlnirea de briefing cu echipa”.

Olga Țapordei este prima femeie din Republica Moldova care a cucerit muntele Everest. De asemenea, este cunoscută în mediul online având o comunitate de peste 106 de mii de urmaritori.

SURSĂ FOTO/VIDEO: INSTAGRAM/ tapordei

Articole din aceeasi categorie