08.03.2022
Modelul ucrainean care se ascunde intr-un adapost anti-bomba in Kiev. De curand, prezenta la New York Fashion Week

Eugenia Dubinova este nascuta si crescuta in Kiev, dar frumusetea ei a dus-o in toata lumea. Ca model de top, a defilat de curand la Saptamana Modei de la New York.

Desi aflase de acolo ca situatia de la ea din tara este tensionata, s-a hotarat sa se intoarca, de dragul familiei si al iubitului. Acum se ascunde intr-un adapost anti-bomba, iar iubitul ei lupta alaturi de armata ucraineana. 

Eugenia a povestit in British Vogue despre experienta ei traumatizanta din ultimele zile. 

A fost voluntar la Moldexpo si i-a placut aceasta experienta! Ce spune interpretul Denis Midone despre razboiul din Ucraina, dar si daca isi doreste sa se lanseze pe piata ruseasca: „Eu sunt o persoana apolitica, dar...” - VIDEO

„M-am intors in Ucraina dupa Saptamana Modei de la New York. Cand eram la New York, am inceput sa citesc stiri despre companiile aeriene nu vor mai zbura catre Ucraina si m-am speriat foarte tare. M-am gandit: „Trebuie sa-mi vad familia. Daca va incepe acest razboi si nu-i voi vedea pe ai mei si pe iubitul meu, m-as simti cu adevarat vinovata.” Cand m-am intors, pe 24 februarie, m-a trezit un telefon de la tatal meu la ora 5 dimineata. Mi-a spus: „ Eugenia, citeste stirile.” Mi-am deschis telefonul si am vazut ca Ucraina era bombardata. A fost socant. Eu si iubitul meu, Eugene, care este jurnalist, locuim impreuna la Kiev, asa ca ne-am dus la supermarket sa luam mancare si apa, pentru ca nu stiam cat poate dura”, a scris Eugenia pentru Vogue, editia britanica. 

 „Am decis sa ramanem in centrul orasului cu prietenii. In mod logic, ne gandeam ca nimeni nu va bombarda centrul orasului. Presedintele rus a spus ca nu se va atinge de oras, ceea ce a fost o minciuna totala. La inceput, am simtit doar panica. Nu stiam ce se intampla. Ascultam sirenele, ceea ce insemna ca trebuie sa mergem la adapost, iar eu si prietenii mei eram mereu intre adapostul anti-bombe si casa”, a scris modelul.

Razboiul - in ochii unui locuitor din Kiev! Antreprenorul Alexander Prokhorenko si-a pus la dispozitia vecinilor, bucataria restaurantului sau: „Le pregatim micul dejun, pranzul, cina” - VIDEO

Eugenia a spus ca iubitul ei s-a hotarat sa nu se mai ascunda si sa treaca la actiune. „Mi-a spus:  „Nu vreau sa mai stau aici. Trebuie sa merg sa rezist pentru Ucraina. Nu vreau sa stau pe loc si sa astept sa se intample ceva.” El si prietenii sai au plecat pentru a rezista alaturi de armata ucraineana. Am pierdut o bucata din mine, dar m-a facut sa-l iubesc mai mult, vazand ca ma poate apara”, a mai povestit Eugenia Dubinova in Vogue.

Modelul a povestit despre experienta in adapostul antiaerian. 

„A fost foarte greu sa petreci 10 ore in adapostul anti-bomba, pe piatra. A fost oribil sa dormi. Era frig. Erau copii mici care isi imbratisau jucariile si am inceput sa plang. Sunt cu adevarat deprimata ca cei mici se confrunta cu asta – au nevoie sa mearga la scoala cu prietenii lor si sa se uite la desene animate, dar stau in adaposturi anti-bomba, se roaga pentru tatii lor care apara Ucraina. Pe 26 am auzit prima explozie, la periferia Kievului (...)

"Au inceput sa bombardeze drumurile si podurile, astfel incat oamenii sa nu poata scapa. Unii dintre ei au facut-o. Dar eu nu am vrut sa merg nicaieri, pentru ca inca nu imi vazusem parintii. Ei sunt de cealalta parte a orasului, stau si ei intr-un adapost anti-bomba. Adapostul nostru are toaleta, apa si electricitate. Pentru a dormi, exista covorase de yoga si folosesti haine pentru a face o perna. In acest moment, suntem doar eu si prietenul meu aici, dar pot incapea pana la 25 de persoane” 

Articole din aceeasi categorie