27.06.2022
Michelle si Barack Obama reactioneaza dur dupa anularea dreptului constitutional de avort in SUA

Fostul cuplu prezidential e socat de rezultatul votului Curtii Constitutionale si le cere americanilor sa iasa in strada.

Anularea de catre Curtea Suprema a hotararii Roe v. Wade, privind dreptul la avort in SUA, a generat un scandal de proportii si miscari de strada in Statele Unite ale Americii. Ceea ce insusi presedintele in functie, Joe Biden, califica drept „o intoarcere a Americii cu 150 de ani in urma“, fostul sef de stat, Barack Obama, o considera „un pericol pentru libertatile esentiale“.

Cat de mult s-a schimbat Bianca Dragusanu de la debutul in televiziune! Diva, campioana la operatii estetice - FOTO

Fostul presedinte american si sotia sa, Michelle Obama, au transmis un comunicat de presa in care s-au pozitionat complet impotriva acestei decizii.

 „Curtea Suprema nu numai ca a rasturnat precedentul de aproape 50 de ani, ci a trimis cea mai personala decizie pe care o poate lua cineva capriciilor politicienilor si ideologilor, atacand libertatile esentiale ale unor milioane de americani“, denunta cei doi intr-un lung comunicat.

Prin decizia sa, Curtea Constitutionala a lasat vulnerabila „o sfera care include decizii personale care implica cu cine sa intretinem relatii sexuale, cu cine ne putem casatori, daca folosim sau nu contraceptia si daca facem sau nu copii“. Si asta in cea mai democrata tara din lume!

Revolta vine si din faptul ca „legiutorii de stat ar putea dicta ca femeile sa duca fiecare sarcina la termen, indiferent cat de timpurie este si indiferent de circumstantele care au dus la aceasta – chiar in cazul unui viol sau in cazul unui incest“.

Intrucat „o majoritate clara a americanilor sprijina Roe“, „va rugam sa va ganditi la studenta care s-a trezit dupa ce partenerul ei a fortat-o sa faca sex neprotejat. Ganditi-va la cuplul care a incercat sa aiba copii ani de zile, care nu are nicio optiune atunci cand se confrunta cu realitatea tragica a unei sarcini neviabile. Ganditi-va la oricare dintre sutele de mii de femei din fiecare an care merita demnitatea si libertatea de a lua o decizie potrivita pentru corpul si circumstantele lor. S-ar putea sa fiti una dintre aceste persoane. Sau s-ar putea sa le cunoasteti pe unele dintre ele dupa nume. Daca nu le cunoasteti, intrebati-va daca stiti intreaga poveste a fiecareia dintre ele“, au scris sotii Obama in comunicatul oficial.

Shakira a fost nevoita sa apeleze la politie, dupa hartuirile permanente din Barcelona - VIDEO

El ii indeamna pe americani sa iasa in strada, sa faca voluntariat si sa voteze in alegerile de la jumatate de mandat, prevazute la 8 noiembrie: „Pana la urma, daca vrem judecatori care sa-i apere pe toti, ci nu doar pe unii, sa ne apere drepturile, atunci trebuie sa alegem oficiali angajati sa faca la fel“.

Articole din aceeasi categorie