16.09.2022
Mesajul unui fetite, depus printre florile lasate pentru Elisabeta a II-a, a devenit viral: „Daca vedeti o femeie creata, e strabunica”

Mii de scrisori emotionante si biletele cu multumiri sau omagii de suflet s-au strans in locurile unde britanicii au lasat flori in memoria reginei lor, Elisabeta a II-a. Zone emblematice din Londra, dar si din restul Regatului Unit s-au transformat in adevarate covoare de flori si locuri de procesiune si de aducere aminte.

Lacrimile si figurile sumbre nu au lipsit in zilele care au trecut de la anuntul mortii Elisabetei a II-a. De altfel, si mesajele pline de emotie, precum si desenele facute de copii au impanzit aceste zone. Copiii, in inocenta lor, au asternut cuvinte care mai de care mai emotionante si sincere. Asa a facut si o fetita de doar opt ani, care i-a multumit Reginei si i-a scris despre strabunica ei, recent decedata, de care ii este tare dor.

„Acum cateva zile, mama mi-a spus ca sunteti foarte bolnava, iar cateva ore mai tarziu, mi-a adus trista veste ca ati murit. Sunt recunoscatoare pentru tot ce ati facut din postura de lider puternic. Sper ca va veti reuni cu printul Philip, iar daca vedeti o femeie cu par scurt si cret, numele ei este Dede si este strabunica mea. Multumesc pentru tot, te iubesc. Georgie May”, a fost mesajul unei fetite de opt ani si cateva luni, pus alaturi de un buchet de flori si de o poza in care strabunica ei tine in maini un portret al reginei Elisabeta a II-a.

Timothee Chalamet este primul barbat de pe coperta editiei britanice a revistei Vogue

De cand sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Westminster Hall, o coada de zeci de mii de persoane s-a format. Britanicii isi doresc sa-si ia ramas bun de la cea care a stat pe tronul Regatului 70 de ani, devenit cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Aceasta a devenit iubita si respectata si dincolo de granite.

Multi dintre oameni au stat la coada in timpul noptii pentru a avea sansa sa treaca pe langa sicriul cu ramasitele pamantesti ale suveranei britanice, depus miercuri dupa-amiaza, 14 septembrie, la Palatul Westminster, la sfarsitul unei procesiuni emotionante ce a inceput de la poarta Palatului Buckingham. La ora 08:00, joi dimineata, 15 septembrie, coada se intindea pe aproximativ 4 kilometri si ajungea pana la Borough Market.

Filmuletul in care un baietel din Moldova fuge catre Cristiano Ronaldo a devenit viral pe TikTok. Vezi cum a reactionat renumitul fotbalist la imbratisarile micutului: „Pentru el este un gest mic, iar pentru copil este un vis implinit” - VIDEO

Elisabeta a II-a a declarat iubire si credinta vesnica Monarhiei, motiv pentru care a spus intotdeauna ca va domni pana la moarte, asa cum s-a si intamplat. Regina s-a stins in 8 septembrie, la varsta de 96 de ani.

Articole din aceeasi categorie