01.04.2022
Mesajul lui Vitali Klitschko pentru soldatii rusi, dupa ce fratele sau a parasit Ucraina

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a anuntat in cursul zilei de joi ca fratele sau, Vladimir Klitschko, a parasit frontul din Ucraina si s-a indreptat catre Germania pentru a cere mai mult sprijin pentru ucraineni.

Fostul campion mondial la categoria grea a acceptat sa le acorde un interviu britanicilor de la Sky News. Vitali Klitschko a afirmat ca este un „mare privilegiu pentru orice om sa apere Ucraina” si le-a transmis rusilor sa se retraga.

„Dintotdeauna am fost o natiune pacifista. Ucraina e o tara pasnica, nu am agresat niciodata pe nimeni. Dar, acum, este vorba despre viitorul nostru, despre viitorul copiilor nostri, si trebuie sa aparam asta! Este un mare privilegiu pentru fiecare om sa-si dea viata pentru tara lui si acesta este motivul pentru care nu ne temem! Nimeni nu vrea sa moara, dar este casa noastra, orasul nostru, sunt familiile noastre, sunt copiii nostri. Ne aparam copiii, ne aparam viitorul. Sunt foarte surprins ca oameni cu alte profesii, de exemplu muzicieni, actori, doctori, si-au pus uniforma pe ei. Nu se asteptau niciodata sa puna mana pe arme, dar acum vor sa-si apere tara.”, a declarat Vitali Klitschko, pentru Sky News.

„Ucrainenii nu vor sa traiasca intr-o tara in care nu exista drepturile omului sau libertate a presei. Scopul lui Putin este sa reconstruiasca imperiul si sa ocupe Ucraina. Am un singur mesaj pentru trupele rusesti: sa se retraga, sa plece! Soldatii rusi trebuie sa plece din tara noastra si dupa aceea suntem dispusi sa discutam. Soldatii rusi lupta pentru bani, cei ucraineni lupta pentru viitorul lor si pentru copii. Asta este diferenta dintre bani si copii. Daca cineva din Marea Britanie sau din Europa crede ca razboiul este foarte departe si ca nu il va atinge, greseste! E cel mai mare razboi de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Poate atinge pe oricine din Europa, pe oricine din aceasta lume. De aceea, trebuie sa-l oprim! Este dorinta noastra sa avem pace in Ucraina. Va multumesc pentru ca sprijiniti tara noastra!”, a mai spus Vitali Klitschko.

Cum arata bolidul de 1 milion de dolari al lui Vladimir Putin? Este facut sa reziste chiar si atacurilor chimice - FOTO

Mesajul lui Vladimir Klitschko dupa ce a parasit Ucraina: „Nu putem rezista la nesfarsit!”

Vladimir Klitschko a transmis un mesaj video, la scurt timp dupa ce a parasit Ucraina pentru a negocia cu Germania acordarea unui ajutor mai consistent pentru ucraineni.

Planifici o escapada la Paris? Cleopatra Stratan iti ofera 10 sfaturi de care sa tii cont in orasul dragostei - VIDEO

Mesajul lui Klitschko a fost inregistrat in limba engleza si este adresat oamenilor din intreaga lume. Fostul campion la categoria grea a cerut unitate din partea oamenilor si inasprirea sanctiunilor impotriva Rusiei, pentru a-i pune stop „masinariei de ucis”.

„Prima victima a razboiului este adevarul. Nu este un conflict sau o operatiune speciala, este un razboi. Asta inseamna lacrimi, sange, fum, tipete si tacerea celor morti. Lumea libera nu trebuie sa ne transmita doar condoleante...”, a transmis Vladimir Klitschko pe Instagram.

Articole din aceeasi categorie