02.10.2023
Melcii - un deliciu culinar usor de preparat! Afla tot de ce ai nevoie de la Bucatarul chef, Max Budeci: „Nu o sa avem nevoie de mai mult de 7-10 minute” - VIDEO

Inspirata din bucataria franceza, unde melcii sunt pregatiti in multe feluri, reteta de melci cu unt si usturoi este un aperitiv usor de realizat. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi, daca vrei sa savurezi un adevarat deliciu din restaurantele pariziene, afla dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Melcii sunt considerati un deliciu culinar francez, servit ca aperitiv. Insa, uneori consumul lor ar putea fi complicat mai ales pentru incepatori. Astfel, afla de la bucatarul sef Max Budeci cum servim corect melcii, cum se prepara, dar si alte curiozitati.

„Incercam mereu sa venim cu ceva nou pe piata noastra. Melcii sunt un deliciu fenomenal si este cred ca ceva special. Melcii trebuie cultivati de o crescatorie anumita cu standarde inalt europene”, a recunoscut Max Budeci, bucatar chef.

Victoria Rosca a mers cu copilul la stomatolog! Cat de curajos a fost Ovidiu: „Este important ca parintii sa vorbeasca de acasa, pregatindu-i” - VIDEO

Melcii cu unt si usturoi sunt cea mai simpla reteta, una foarte usor de pregatit si acasa. „Se spala, apoi se fierb, au nevoie de multe condimente, verdeata, unt si se da paine cu usturoi. Pentru a pregati melcii nu o sa avem nevoie de mai mult de 7-10 minute la temperatura de 180 de grade”, a povestit Max Budeci.

Bucatarul chef a fost intrebat si cat de solicitati sunt melcii in Republica Moldova. „Din start a fost 50 la 50. Acum dupa ce mai multe persoane au gustat avem vanzari foarte bune la ei”, a spus Budeci.

Remediu pentru mamici obosite! La ce procedura a apelat Anisoara Loghin pentru o piele mai tonifiata: „Ma simt mai usoara si mai energica” - VIDEO

Totodata, bucatarul a explicat cum corect trebuie serviti melcii: „Luam o penseta speciala, luam melcii, scoatem carnita. Nu este de comparat gustul, este unul special, fenomenal”, a mentionat chef-ul.

„Melcii se potrivesc in combinatie cu un rose sau vin alb”, a spus in cele din urma Max.

Articole din aceeasi categorie