03.04.2022
Medicul care a petrecut 282 de zile cu Vladimir Putin. Specialistul in cancer la tiroida se ocupa de pacientii senili

O noua investigatie publicata de Daily Mail arata ca un doctor specializat in cancerul de tiroida este “umbra” presedintelui rus, insotindu-l constant pe acesta in ultima perioada. Kremlin a negat, evident, ca Vladimir Putin ar aveo vreo problema de sanatate, insa acest lucru nu inseamna nimic, poate fi o simpla minciuna, ca multe altele.

Chirurgul Yevgeny Selivanov, de la Spitalul Central din Moscova, a fost adus cu avionul de 35 de ori pana in Sochi, statiunea de la Marea Neagra, locul preferat de liderul de la Kremlin pentru a locui.

Medicul de renume mondial are o lucrare care a facut senzatie in domeniul sau de expertiza si care ne ofera si noua informatii relevante despre motivul pentru care a fost ales el sa devina doctorul personal al unuia dintre cei mai mari lideri politici actuali: “Peculiarities of diagnostics and surgical treatment of elderly and senile patients with thyroid cancer” (“Particularitatile diagnosticului si ale tratamentului chirurgical la pacientii in varsta si senili cu cancer de tiroida”).

Descoperirea facuta de cei care lucreaza la proiectul media de investigatii Proekt (n.r. Proiect) – interzis in Rusia, putand doar sa funtioneze peste granita – confirma faptul ca Putin a inceput razboiul in Ucraina cand acesta suferea de probleme medicale ascunse de poporul rus.

Una dintre versiunile care au circulat cu privire la starea sanatatii presedintelui rus este ca Putin face un tratament cu steroizi, lucru care i-a schimbat si aspectul fizic, umflandu-l la fata. Exista multe speculatii despre faptul ca liderul de la Kremlin sufera probleme grave de sanatate, motiv pentru care a inceput invazia Ucrainei si n-a oprit-o nici macar dupa ce 17.000 de trupe ruse si-au pierdut deja viata si mii de soldati si civili ucraineni au pierit si ei aparandu-si tara.

„V-am promis sa va dezvaluim marele secret de la Kremlin. Bineinteles ca vorbim despre sanatatea lui Vladimir Putin”, au declarat cei care lucreaza la investigatia Proiect. Ce au descoperit ei?

Rezultatul anchetei

Ancheta lor a indentificat medici care calatoresc peste tot cu Putin si care-l viziteata pe politicianul care va implini 70 de ani in octombrie in Sochi, locul pe care-l prefera in detrimentul Moscovei. Pe langa specialistul in cancerul de tiroida, mai exista in echipa sa medicala si un neurochirurg.

Doua titluri europene intr-o singura zi! Afla cine sunt sportivele care au cucerit medalii de aur pentru Moldova: „Este o medalie pentru mica noastra tara care are oameni talentati si puternici” - FOTO

„Este de la sine inteles ca, in cel de-al 23-lea an al sau de conducere, presedintele Rusiei este intersat doar de geopolitica”, sta scris in raportul de investigatie. „De fapt, mai exista macar inca un subiect de care este preocupat Putin – sanatatea lui. Putin a aratat interes, in mod public, in cancerul de tiroida. In iulie 2020, s-a intalnit cu seful Centrului National de Cercetare in Endocrinologie, Ivan Dedov, care este si seful fiicei lui mai mari, Maria Vorontsova.”

Dedov i-a vorbit presedintelui despre un medicament nou hormonal, Tyrogin, care ataca metastazele dupa operatie. “Recuperarea e de 95-98%?”, a intrebat Putin, dupa care a primit un raspuns afirmativ. „Conversatiile despre starea sanatatii lui Putin s-au intesificat in toamna anului trecut, cand acesta a inceput sa se comporte ciudat. Dupa o perioada indelungata de izolare, din cauza pandemiei de COVID-19, seful statului a inceput, in sfarsit, sa se intalneasca cu oamenii.”

Problemele medicale ale lui Putin au inceput sa se agraveze in 2016-2017. La acea vreme, liderul rus era tratat de alt medic, Dmitri Verbovoi, expert in boli de tot felul, rani si otraviri. Alt doctor care-i monitoriza starea sanatatii lui Putin era un specialist in traume ortopedice, care-l ajuta cu ranile facute la hochei pe gheata. Apoi totul s-a schimbat...

Actuala echipa medicala a lui Putin

In noiembrie 2016, s-au schimbat cei cinci medici care-l aveau in grija. “Un grup de neurochirurgi de la Spitalul Central, si-a facut aparitia, de asemenea un specialist in resuscitare a aparut in peisaj. Tratamentul a mers bine, doarecele pe 1 decembrie Putin isi reluase responsabilitatile profesionale”, a continuat sa ne informeze raportul celor de la Proiect.

Planifici o escapada la Paris? Cleopatra Stratan iti ofera 10 sfaturi de care sa tii cont in orasul dragostei - VIDEO

Conform anchetei respective, Putin a disparut de cinci ori din activitate pe motive medicale. Simptomele cancerului tiroidian sunt vocea ingrosata, dificultatea de-a inghiti, durere in gat, tuse seaca, noduli mariti in zona tiroidiana.

Chirurgul Alexey Shcheglov il urmareste pe Putin peste tot, aparand chiar si in fotografiile oficiale. L-a vizitat pe liderul rus in 59 de calatorii si timp de 282 de zile. Acesta este important pentru ca poate fi primul care sa depisteze probleme la glanda tiroida, inclusiv pe cele oncologice.

Urmatorul medic din echipa lui Putin este Igor Esakov, care a fost in 38 de calatorii alaturi de Putin si un total de 152 de zile, dupa care chirurgul Selivanov l-a insotit pe Vladimir in 35 de calatorii, timp de 166 de zile.

Articole din aceeasi categorie