14.06.2022
Mana dreapta a lui Putin! O ucraineanca, cea mai puternica femeie din Rusia din ultimii 260 de ani - VIDEO

Pe masura ce planul lui Vladimir Putin de a invada Ucraina a luat amploare in februarie 2022, el a convocat o intalnire surpriza cu cei din cercul sau restrans. Presedintele Rusiei i-a ascultat pe membrii Consiliului de securitate nationala, iar mana sa dreapta, Valentina Marviyenko, un politician nascut in Ucraina, a sustinut cu tarie razboiul impotriva tarii sale de origine.

Singura persoana de sex feminin de la acea reuniune de la Moscova a fost o ucraineana care a devenit cea mai puternica femeie din Rusia de la imparateasa Ecaterina cea Mare din anul 1762, care in prezent ocupa functia de presedinte al Consiliului Federatiei ruse, al treilea om in stat, potrivit RNZ.

Valentina Matviyenko a fost de acord cu planul lui Putin de invadare al Ucrainei. „O catastrofa umanitara s-a desfasurat in fata ochilor nostri in centrul Europei”, a sustinut ea fara dovezi.

Ea a facut acuzatii fara temei ca un regim „marioneta” conducea Ucraina, fiind responsabil pentru „genocid” si cadavre misterioase arse la Odesa. Politiciana a afirmat ca Occidentul „incearca sa puna cele doua natiuni fratesti slave una impotriva celeilalte.” Si a incheiat cu o cerere catre Vladimir Putin: „Cred ca este timpul sa luam o decizie”.

In cat timp se va recupera Justin Bieber si ce sanse sunt sa ramana cu fata paralizata permanent

Valentina Matviyenko s-a nascut in 1949 la Shepetivka in Ucraina, la 240 de kilometri vest de Kiev, cand tara facea parte din Uniunea Sovietica. Dar decizia ei de a studia chimia la Leningrad (actualul Sankt Petersburg) i-a schimbat viata.

Apoi a pus-o in slujba lui Putin, care a ajutat-o sa devina cea mai puternica femeie din Rusia din ultimii 260 de ani. Cariera ei a urcat vertiginos si a devenit cea mai tanara femeie deputata a URSS-ului si presedinta Comitetului Sovietic Suprem al femeilor.

Dupa prabusirea Uniunii Sovietice, Matviyenko a candidat la functia de guvernator al orasului Sankt Petersburg in 2003, cu sprijinul lui Putin. In cele din urma, fata dintr-o zona rurala din Ucraina, care a plecat la Sankt Petersburg pentru o viata mai buna, s-a trezit conducand un oras vechi de peste 300 de ani, fondat de Petru cel Mare.

Evenimentele ei devin tot mai solicitate! Diana Ballerini a organizat o noua intrevedere emotionanta cu urmaritoarele sale de la Londra, iar experienta avuta i-a lasat urme doar de amintiri pozitive - FOTO/VIDEO

A stat 8 ani in functia de guvernator, iar in 2011 a fost aleasa presedinte al Consiliului Federatiei, senatul rusesc, urcand pe inaltimi neatinse de o rusoaica de la imparateasa Ecaterina cea Mare din 1762.

„Cred ca este un animal politic. Cred ca nu este un secret pentru nimeni ca este destul de periculos sa fii un adversar al lui Putin, in timpul lungii sale domnii la putere”, a spus Sara Meger, profesor de stiinte politice la Universitatea Melbourne din Australia.

Ulterior, un grup de investigatii condus de rivalul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnii, a spus ca Matviyenko ar detine o vila de lux pe coasta de est a Italiei, impreuna cu familia sa.

„De unde ar putea un oficial rus sa faca rost de bani pentru asta? Acesta este principalul secret al Rusiei lui Putin: daca il iubesti pe Putin, banii vor curge asupra ta precum apa”, a spus investigatorul sef al grupului, Maria Pevchikh.

Valentina Matviyenko a supravietuit ca femeie la cinci decenii de politica, intr-una dintre cele mai haotice structuri de putere din lume, Rusia. Ea a invatat cum sa se mentina in cercul interior de putere al lui Putin.

Articole din aceeasi categorie