14.06.2022
In cat timp se va recupera Justin Bieber si ce sanse sunt sa ramana cu fata paralizata permanent

Justin Bieber trece, din nou, prin clipe de cosmar. Dupa ce anii trecuti a fost grav bolnav dupa ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, acum cantaretul sufera acum de sindromul Ramsay Hunt, care i-a paralizat jumatate de fata.

Bieber a postat zilele trecute un clip pe Instagram, in care le spune fanilor ca de abia poate sa mai manance, avand partea dreapta a fetei paralizata. De asemenea, cantaretul nu isi putea misca nici ochiul drept.

Sindromul Ramsay Hunt apare atunci cand virusul care provoaca varicela la copii si zona zoster la adulti - care persista in celule ani de zile – se reactoveaza si inflameaza nervii faciali.

Nu este clar ce a declansat criza, dar stresul, un sistem imunitar slabit si alte probleme medicale subiacente au fost toate sugerate ca o posibila cauza.

In cat timp s-ar putea recupera Justin Bieber si ce sanse sunt sa ramana cu fata paralizata permanent

Publicatia britanica Daily Mail a contactat cativa medici de top, care au explicat in cat timp si-ar putea reveni Justin Bieber.

Dr. Josh Rosenberg, un chirurg plastician facial renumit, a spus la cei mai multi pacienti recuperarea se face intre 3 si 6 luni.

Jennifer Garner, de nerecunoscut fara machiaj pe strazile din Los Angeles - FOTO

Aproximativ 5 din 100.000 de oameni dezvolta sindromul Ramsay Hunt in SUA in fiecare an, conform Organizatiei Nationale pentru Boli Rare.

Dr. Nina Lu, expert in paralizie faciala la Universitatea din Washington, a explicat ca ar putea dura chiar si cateva luni pana cand cantaretul isi va reveni. Cu toate acestea, ea a adaugat ca este putin probabil ca paralizia sa fie permanenta - aproximativ 7 din 10 pacienti avand in mod normal o recuperare completa.

Ambii medici au subliniat insa ca, in cazul lui Bieber, fiind tanar, recuperarea ar putea dura doar cateva saptamani.

„I-as acorda lui Justin cateva luni, dar oamenii te pot surprinde cu adevarat, in special tinerii. Este tanar, diagnosticat devreme si tratat rapid – ceea ce este un semn bun. De la trei pana la sase luni - posibil pana la un an – aceasta este perioada in care  pacientii vor intelege cat de multa miscare le-a revenit”, spune dr. Rosenberg.

Horoscop 14 iunie 2022. Zodiile pentru care banii nu reprezinta o problema

Articole din aceeasi categorie