02.10.2023
La cine ramane animalul de companie in caz de divort? Afla raspunsul de la avocatul Dumitru Barbaros - VIDEO

Chiar daca este o practica mai rar intalnita la noi, dupa divort unii ajung sa imparta si animalele de companie. Cum solutionam aceasta problema din punct de vedere juridic, a mers sa afle Iulia Deliu in cadrul unui live marca O Seara Perfecta.

Odata cu desfacerea casatoriei si separarea sotilor apare o serie de schimbari fundamentale, se incepe impartirea bunurilor, a locuintei, se stabileste cu cine raman copiii sau chiar animalele de companie.

Anume despre impartirea animalelor de companie dupa divort a povestit avocatul Dumitru Barbaros. „Situatia nu este deloc simpla. In situatia in care animalul i-a apartinut unuia dintre soti pana la casatorie atunci acesta va ramane sotului caruia i-a apartinut. In ceea ce tine de animalul care a fost procurat de sot in timpul casatoriei este mai dificil deoarece legea prevede faptul ca animalele nu sunt bunuri”, a spus avocatul.

Tatiana si Diana Nastas au o noua pasiune! Cum s-au descurcat cele doua intr-un atelier de olarit - VIDEO

De asemenea, acesta a continuat: „Ne dam bine seama ca nu poate fi impartit un caine sau o pisica la ambii soti. Un alt mod de partaj ar fi evaluarea acestuia in bani. In partica, persoanelor care detin animale de companie le este foarte dificil sa stabileasca care ar fi valoarea in bani. Legea prevede ca animalul ramane cu persoana fata de care acesta are o afectiune mai mare. Nu este o practica in Republica Moldova referitor la aceste aspecte”.

Victoria Rosca a mers cu copilul la stomatolog! Cat de curajos a fost Ovidiu: „Este important ca parintii sa vorbeasca de acasa, pregatindu-i” - VIDEO

Intrebat daca a avut astfel de cazuri in practica, avocatul Dumitru Barbaros a raspuns: „In practica s-a adresat la mine o persoana cu un asemenea litigiu. Sotii aveau doua pisici. Nu ii puteau imparti deoarece ambii pisoi au locuit de mici impreuna...”

Articole din aceeasi categorie