07.04.2022
Kalush Orchestra, trupa care reprezinta Ucraina la Eurovision 2022, apel pentru pace. Baietii s-au rugat in Israel, la Zidul Plangerii: „Mesajul nostru este urmatorul...” - FOTO/VIDEO

Kalush Orchestra, baietii care reprezinta Ucraina anul acesta la Eurovision 2022, au transmis un mesaj puternic in timpului turneului de promovare ce i-a dus in Israel. In contextul razboiului din tara lor, muzicienii au facut apel la public sa se mobilizeze pentru ca acest conflict sa nu se extinda si in alte tari.

„Mesajul nostru este urmatorul: toti cei care ne aud, care cunosc situatia din Ucraina, ne pot ajuta chiar daca nu rezolva aceste probleme. Toata lumea are conturi pe retelele sociale... Toata lumea poate vorbi si scrie despre asta, despre cum sa sfarseasca razboiul. Daca toata lumea face asta, acest razboi se va termina curand. Daca in fiecare zi faceti ceva pentru a pune capat razboiului, acest conflict nu va ajunge si in alte tari”, a declarat, conform France 24, Oleh Psyuk, liderul grupului Kalush Orchestra, solicitand oamenilor sa se mobilizeze si sa protesteze impotriva invaziei ruse si sa distribuie informatii reale pe retelele sociale.

Kalush Orchestra a ajuns si la Zidul Plangerii si la Piatra Ungerii din Ierusalim, unde s-au rugat pentru pace. Mai mult, baietii s-au intalnit si cu refugiatii ucraineni care au ajuns in Israel, in fata carora au cantat „Stefania”, piesa cu care urca pe scena Eurovision de la Torino. 

Rusoaicele nu se dau batute! Dupa ce si-au taiat gentile Chanel in semn de protest, acestea au vandalizat casele de moda de la Paris cu portretul lui Hilter. Vezi mesajul transmis prin intermediul acestei actiuni: „Suntem mandre” - FOTO

Casele de pariuri internationale au anuntat ca Ucraina este marea favorita la castigarea editiei din acest an a concursului muzical Eurovision. Trupa Kalush Orchestra, care va concura cu piesa „Stefania”, va castiga concursul Eurovision, spun casele de pariuri, intrucat foarte multi telespectatori din Europa isi vor folosi voturile ca un fel de declaratie de solidaritate cu Ucraina in urma invaziei ruse.

Editia din acest an a concursului Eurovision a fost deja puternic influentata de razboiul din Ucraina. De exemplu, trupa ucraineana Kalush Orchestra a fost selectata dupa ce castigatoarea initiala a selectiei nationale din Ucraina, Alina Pash, a vizitat Peninsula Crimeea, anexata de Rusia in 2014.

„A taiat-o pe cea mai ieftina!” Ksenia Borodina si Alena Vodonaeva au luat-o in deradere pe Victoria Bonya, care si-a taiat demonstrativ geanta Chanel: „Mai mare idiotism decat sa iti tai geanta, pentru care tu deja ai achitat...”

Cea de-a 66-a editie a concursului Eurovision, la care vor participa 40 de tari, va avea loc in perioada 10-14 mai in Torino. In urma invaziei militare din Ucraina, Rusia a fost exclusa din competitie de organizatorul concursului, European Broadcast Union.

Articole din aceeasi categorie