10.07.2024
Jay Worth a ajuns la Chișinău! Cum a fost întâmpinat cunoscutul creator de efecte vizuale de la Hollywood: „Îl așteptăm să revină, poate deja pentru a participa la crearea unei noi capodopere cinematografice” - FOTO

La data de 9 iulie 2024, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de efecte vizuale din Statele Unite ale Americii a ajuns în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat Dumitru Alaiba, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Facebook, Dumitru Alaiba a menționat care a fost scopul întâlnirii oficiale: „L-am salutat astăzi la Chișinău pe Jay Worth, creator de efecte vizuale pentru unele dintre cele mai renumite producții de la Hollywood, printre care „Lost”, „Person of Interest” și „Fallout”. Am avut un schimb de opinii despre importanța industriilor creative. E un domeniu cu mare potențial, pe care vrem să-l dezvoltăm”.

„Noi slăbim în somn”! Iată explicația Taniei Goncear, influencerița care a reușit să dea jos 50 de kilograme - VIDEO

De asemenea, ministrul a adăugat: „Imaginați-vă o Moldovă recunoscută pentru creațiile sale artistice și inovatoare. E o oportunitate economică uriașă. Industriile creative pot genera locuri de muncă și pot atrage investiții. De aceea, e important să punem Moldova pe harta industriilor creative, pe harta unor personalități precum Jay Worth sau Jonathan Nolan”.

Jay Worth a avut o experiență frumoasă la noi în țară, a mai notat Dumitru Alaiba, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării:

„M-am bucurat să aflu că Jay Worth a avut o experiență plăcută în Moldova. Îl așteptăm să revină, poate deja pentru a participa la crearea unei noi capodopere cinematografice”.

Mama lui Jon Bon Jovi a murit la vârsta de 83 de ani: „Ne va fi foarte dor de ea”

Jay Worth este un creator de efecte vizuale și un supervizor de efecte muzicale de peste ocean. A fost nominalizat la premii precum: Premiul Primetime Emmy pentru cele mai bune efecte vizuale, Premiul Primetime Emmy pentru Outstanding Special Visual Effects in a Supporting Role, Premiul Primetime Emmy pentru cele mai bune efecte speciale vizuale pentru un serial.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK/Dumitru Alaiba

Articole din aceeasi categorie