10.07.2024
„Noi slăbim în somn”! Iată explicația Taniei Goncear, influencerița care a reușit să dea jos 50 de kilograme - VIDEO

Odihna corespunzătoare nu este doar o necesitate pentru refacerea fizică și mentală, ci și un factor efențial în reglarea metabolismului și în arderea eficientă a caloriilor. Află cum acest aspect aparent banal poate face diferența între succes și eșec în călătoria ta către kilogramele dorite.

Fiind invitată în cadrul emisiunii iSănătate, influencerița Tania Goncear a explicat cât de important este de fapt somnul, în procesul de slăbire.

„Râmâne încă un capitol foarte important - somnul. Majoritatea fetelor își pun acolo 3-4, o notă foarte joasă, are de crescut până la 10. Ideea este că noi slăbim în somn. Deci, este un hormon - somatotropina, el se activează când noi dormim și apropo, el se activează în perioada asta când noi abia ne culcăm, între 10:00 și 02:00. În momentul aceasta se pornește lipoliza. Înseamnă că grăsimile depozitate trec în sânge și dimineața dacă le cheltuim vom fi în deficit caloric și ele se vor arde. Dacă noi nu dormim este foarte greu. Acest aspect o să te încurce să slăbești și plus la asta, energie nu ai”, a spus Goncear.

Ghidul celor mai în vogă rochii de mireasă pentru vara anului 2024! Alina Carauș, stilistă: „Pe lângă tradiționalul alb, rochiile în nuanțe delicate de roz, albastru pal sau auriu sunt tot mai căutate” - FOTO

Tania a menționat că a suferit de insomnie, însă atunci când a identificat problema a făcut tot posibilul pentru a o înlătura: „Eu am suferit recent de asta și era o chestie mai mult psihologică. Când am depistat problema am prelucrat-o. Mama mea se simțea foarte prost și eu trebuia să o aud noaptea și asta mi-a afectat somnul. Aveam frica asta, dar am scăpat”.

Invitata a notat și cât de important este să te trezești imediat după ce a sunat alarma. „De asemenea, mă trezesc dimineața la prima alarmă, niciodată nu pun 2, 3, 4. Acum deja mă trezesc înainte ca ea să sune. Atunci când noi amânăm de fiecare dată, ne simțim mult mai prost... Faptul că adormi un pic te afectează foarte mult și sănătatea va da de știre după”, a spus Goncear.

Fiind întrebată și care este ora potrivită pentru a ne culca, Tania a răspuns: „Este vorba despre ritmul fiecărei persoane, dar contează să avem o oră fixă. Dacă te culci mereu la 10:00, să o faci în fiecare zi. Nu azi la 10:00 și mâine la 02:00. Trebuie să avem o oră fixă. E clar, dacă te culci la 01:00, te afectează”.

Tania Goncear este o bloggeriță care a reușit să slăbească 50 de kilograme, iar acum le ajută și pe alte femei să scadă în greutate, organizând maratoane de slăbit.

Poți slăbi până la 6 kilograme în doar 10 zile! Antrenoarea Mihaela Cavcaliuc știe secretul: „Eliminăm grăsimea de pe corp fără suplimente, fără sport” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie