17.02.2020
Irina Rimes - in mijlocul unui scandal dupa ce a fost numita ambasador al Zilei Nationale „Constantin Brancusi” in Romania. „Ce poate vorbi fatuca asta...”
Interpreta basarabeana, Irina Rimes, s-a pomenit in centrul unui scandal dupa ce a acceptat sa fie ambasador al Zilei Nationale „Constantin Brancusi”. Mai multi internauti, dar si artisti si-au exprimat dezacordul si nedumerirea in ceea ce tine de hotararea ministrului Culturii din Romania de a o delega pe tanara artista la acest post.
Cantareata a fost prezentata joia trecuta la o conferinta de presa organizata la Muzeul National de Arta al Romaniei, drept ambasadorul zilei Brancusi, care va avea loc pe 19 februarie 2020, cand se vor implini 144 de ani de la nasterea celui mai important artist pe care Romania l-a dat lumii.

Citeste si: Irina Rimes nu-si mai ascunde iubitul. Cei doi savureaza din plin o vacanta in Africa

Ministrul Culturii de la Bucuresti a precizat ca alegerea a fost facuta in favoarea Irinei din mai multe motive, iar principalul ar fi popularitatea Irinei printre noua generatie, pe care Ministerul isi propune sa ii aduca mai aproape de cultura si valori.
Intrebata cum se va implica, mai exact, Irina Rimes a spus: „Probabil o sa postez despre asta. O sa vorbesc cu oamenii de pe conturile mele printr-o postare. Eu sunt mai mainstream. De mica am stiut de Coloana Infinitului si m-a fascinat. Am fost la Targu Jiu, am vizitat unele dintre lucrarile domnului sculptor.”, a spus Irina in cadrul conferintei.
Numirea ei, dar si apelativul „domnului” pe care Irina l-a folosit, referindu-se la Brancusi, a trezit o serie de reactii acide din partea publicului.
„Mi se pare o gluma numirea ei. Adica sunt atatia plasticieni care ar putea reprezenta Ziua Brancusi, daca nu un critic. Ar trebui cineva care sa stie lucrarile lui Brancusi, sa poata vorbi despre ele. Ce poate vorbi fatuca asta, care e simpatica, are voce, dar cam atat? Iar showul ca ea a fost numita pentru a veni tineretul spre cultura, mi se pare asa... Am vazut niste comentarii pe Facebook ale unor tineri care intrebau cine e Brancusi si daca e iubitul ei. Adica ori facem o zi de cultura, ori o mistocareala? Sigur, ea e o fata prezentabila, talentata, dar nu se potriveste pentru a reprezenta o astfel de personalitate. In mod normal, e o gluma proasta! Mai ales fata de Brancusi, care este unul dintre artistii reprezentativi ai Romaniei. Ea spunea ca stie cate ceva de domnu' Brancusi...”, a declarat sculptorul Ioan Bolborea pentru DC NEWS
„Culmea ridicolului: Cantareata Irina Rimes a fost desemnata ambasador al Zilei Nationale Constantin Brancusi, potrivit unui anunt facut de Ministerul Culturii. Oare ce stie ministrul Bogdan Gheorghiu despre avangarda artistica a secolului XX? Despre cantareata, ma abtin, in fond nu s-a auto-numit. Evenimentul aniversar suna ingrozitor de provincial, de un amatorism jenant, desuet, penibil. Prefer sa ma uit la o poza cu Brancusi si Maria Tanase. Acolo, ei sunt vii, vitali si adevarati”, a scris politicianul Vladimir Tismaneanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Irina Rimes nu si-a intors scaunul pentru Viola Julea, profesoara ei de la Conservator. "Nasol moment, cel putin pentru mine..."

„Gheorghiu, promotorul manelismului liberal, a mictionat cu bolta peste imaginea universalului Brancusi, prin intermediul aculturalei Rimes”, afirma neiertator jurnalistul Dan Tomozei.
Totusi, sunt si nume influente care au sarit in apararea interpretei. „Vad ca toata lumea face glume pe seama Irinei Rimes. Mie mi se pare foarte draguta si e un om de bun simt. S-a ajuns la Irina si pentru ca multi artisti au refuzat... unii din lipsa de timp, altii pentru ca actiunea trebuie facuta benevol... eu am refuzat din lipsa de timp. Oricum nici eu nu eram mai potrivit decat Irina. Daca e cineva de acuzat poate Ministerul Culturii... Dati in ei, lasati-o pe biata fata, ca n-are nicio vina si mai recita si frumos.”, a scris actorul Marius Manole.
Si corpespondentul PRO TV, basarabeanul Vitalie Cojocari, s-a exprimat la acest subiect: „La Chisinau cand spui domnul/doamna, vorbesti mai mult despre tine, despre educatia ta, nu despre cat de rau sau bun este celalalt. [...] Inca un exemplu. Cand a venit la interviul meu, Irina Rimes mi-a confirmat ca are aceasta problema in Romania: ii domneste pe oameni, iar ei se simt inconfortabil, vor sa fie tutuiti. Desi vin de peste Prut, nu am facut o exceptie. Am rugat-o pe Irina sa ne tutuim. Ceea ce s-a si intamplat in timpul filmarii. Mai apoi, cand a scris pe Facebook despre interviu, Irina Rimes a zis: „un interviu fara taieturi la montaj, mai schiop, dar foarte sincer cu domnul Vitalie Cojocari care astazi m-a facut sa ma simt acasa in platoul lui de filmare.” Domnul... Din nou domnul... Eu, domnul?
La Chisinau domn/doamna nu este doar persoana parfumata, cu haine de soi, intr-o masina noua, cu un cont plin de euro sau cu cateva facultati si mii de carti citite. La Chisinau domn/doamna este si cel/cea care vinde in Piata Centrala patrunjel si cel/cea care cerseste langa sediul Postei Centrale.”, a mai adaugat jurnalistul.
Mai tarziu, Rimes a venit si cu o reactie pe Facebook: „Nu mai cititi toate articolele care circula pe net cu titluri din cuvinte scoase din context”. Aceasta a promis ca va veni cu mai multe detalii despre evenimentul din 19 februarie.

Citeste si: Adevarul despre interventia chirurgicala suferita de Irina Rimes. „N-am avut avort sau sarcina extrauterina, sau orice fel de chestie legata de cancer.”

Sursa foto: Facebook.com
Articole din aceeasi categorie