15.05.2022
Inchisoare pentru botox, manichiura, vopsirea parului si iesirea afara a femeilor dupa ora 20! Noul presedinte al Turkmenistanului introduce interdictii dure pentru femei - FOTO

Femeilor din Turkmenistan li s-a interzis sa mai foloseasca anumite servicii cosmetice, sa conduca masini cu barbati care nu au legatura cu ele sau sa fie supuse unei interventii chirurgicale plastice.

Noul presedinte al Turkmenistanului, Serdar Berdimuhamedov, singurul fiu al fostului sef al statului, a introdus o serie de interdictii stricte in tara care restrictioneaza femeile.

Potrivit presei locale, acum femeile din Turkmenistan vor fi fortate sa abandoneze multe dintre procedurile obisnuite de infrumusetare. Tatuajul sprancenelor si extensiile de gene sunt strict interzise. Acestea nu isi vor putea vopsi parul - nici acasa, nici in salon, iar botox-ul este complet recunoscut  ca o otrava puternica, interzisa pentru import si utilizare, asa ca in Turkmenistan nu mai este posibila, de exemplu, marirea buzelor.

Ucraina este marea castigatore a concursului Eurovision 2022! Vezi pe ce loc s-a pozitionat Republica Moldova - FOTO/VIDEO

Noile reguli au afectat si alegerea femeilor in materie de imbracaminte - „imbracamintea stransa” este interzisa, se recomanda sa poarte numai rochii nationale. Ce le asteapta pe femeile care ies pe strada cu o manichiura proaspata sau cu o fusta mini? Amenda sau 15 zile de inchisoare.

Potrivit populatiei locale, femeile sunt controlate masiv in locuri publice si in birouri. Angajatorii au inceput deja sa concedieze angajatele care sunt suspectate de marirea sanilor sau tatuarea sprancenelor.

Lista interdictiilor nu se opreste aici. Presedintele Turkmenistanului a interzis femeilor sa iasa afara dupa ora 20:00. De asemenea, conform noilor reguli, femeile pot calatori cu masini private, doar daca soferul este ruda ei. Politistii rutieri pot opri masina si pot cere dovezi cu inscrisuri ca femeia are o relatie de familie cu soferul. Incalcarea acestor reguli va duce la o amenda de 2.000 de dolari. 

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie