15.05.2022
Ucraina este marea castigatoare a concursului Eurovision 2022! Vezi pe ce loc s-a pozitionat Republica Moldova - FOTO/VIDEO

Finala Eurovision Song Contest 2022, desfasurata la Torino, a fost castigata, sambata seara, de Ucraina cu 631 puncte. Pentru marele trofeu s-au luptat 25 de tari printre care si Republica Moldova.

Kalush Orchestra, care a interpretat piesa „Stefania”, a fost ales in urma voturilor juriilor de specialitate si fanilor din tarile participante, acestia din urma exprimandu-si optiunea prin SMS sau prin intermediul aplicatiei mobile dedicate Eurovision.

Horoscop 15 mai 2022. Zodia care se desparte sau divorteaza

Ce tari s-au clasificat in finala anul acesta

Atat din prima semifinala, care a avut loc pe 10 mai, cat si din a doua semifinala, care a avut loc pe 12 mai, au ramas 20 de tari care vor concura pentru marele premiu de anul acesta, cantand pe scena din Torino. Lor li s-au adaugat Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia, ce fac parte din grupul marilor platitoare (Big Five) si au reprezentantii calificati direct in finala. 

Tarile calificate din prima semifinala Eurovision 2022

Lituania- Monica Liu- „Sentimentai”

Elvetia- Marius Bear- „Boys Do Cry”

Ucraina- Kalush Orchestra- „Stefania”

Olanda- S10- „De Diepte”

Republica Moldova- Zdob si Zdub & Advahov- „Trenuletul”

Portugalia- Maro- „Saudade, Saudade”

Islanda- Systur- „Með Haekkandi Sol”

Grecia- Amanda Giorgiadie Tenfjord- „Die Together”

Norvegia- Subwoolfer- „Give That Wolf a Banana”

Armenia- Rosa Linn- „Snap”

Tarile calificate in a doua semifinala Eurovision 2022

Belgia: Jeremie Makiese- Miss You

Cehia: We Are Domi- Lights Off

Azerbaidjan: Nadir Rustamli- Fade To Black

Polonia: Ochman- River

Finlanda: The Rasmus- Jezebel

Estonia: Stefan- Hope

Australia: Sheldon Riley- Not the Same

Suedia: Cornelia Jakobs- Hold Me Closer

Romania: WRS- Llamame

Serbia: Konstrakta- In Corpore Sano

Favorita urmaritorilor este Ucraina, in semn de solidaritate din cauza contextului militar din tara lor. Marti seara, inregistrau 49% sanse de castig in marea finala. Ucraina participa la finala Eurovision Song Contest 2022 cu melodia ”Stefania”, interpretata de Kalush Orchestra, dupa ce marti trupa a trecut de prima semifinala. 

Asa ceva nu vezi in fiecare zi! Zdob si Zdub si Fratii Advahov au organizat un concert live la bordul unui avion. Pasagerii au ramas impresionati: „Meritati sa castigati..” - VIDEO

Finala Eurovision 2022 a avut loc la Torino

Anul acesta, finala eurovision 2022 a avut loc la Torino, asta datorita faptului ca anul trecut tara castigatoare a fost Italia. Prima etapa a celei de-a 66-a editii a concursului Eurovision Song Contest 2022 s-a difuzat marti seara, 10 mai, cu un show ce a reunit artisti din 17 tari, respectiv Albania, Letonia, Elvetia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Tarilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croatia, Islanda si Grecia. 

In a doua semifinala, care a avut loc pe 12 mai, au urcat pe scena urmatoarele tari: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San 

Anul acesta Republica Moldova a fost reprezentata de Zdubii si Fratii Advahov al Eurovision 2022. Acestia au obtinut in urma votingului impresionant locul 7 in concurs.

Dupa ce Republica Moldova a obtinut un punctaj relativ mai mic din partea juriului, votul oamenilor a schimbat maxim situatia, plasand tara noastra in topul clasamentului si reusind sa ajunga pe locul , totodata Republica Moldova s-a plasat si pe locul 2 in preferintele publicului, dupa Ucraina. 

Articole din aceeasi categorie