01.03.2022
In doar 3 zile a reusit sa colecteze aproape 1 milion de lei pentru refugiati, iar acum urmeaza sa gestioneze ajutorul. Ce spune Svetlana Sainsus despre intalnirea organizata de Maia Sandu cu mai multi influenceri la Presedintie - VIDEO

Influencerii au fost adunati sambata la Presedintie, iar ce s-a discutat la acea intalnire a aflat reporterul Iulia Deliu de la Svetlana Sainsus intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Societatea civila, oameni simpli, dar si persoane publice si active in mediul online ne-au facut mai mandri ca niciodata unindu-si fortele si dand dovada de mobilizare si empatie. Svetlana Sainsus este una dintre bloggeritele care s-au implicat in totalitate in cazul refugiatilor din Ucraina si a adunat o suma impresionata pentru acestia. 

„Am fost placut surprinsa si uimita de invitatia la Presedintie. Au fost mai multe persoane publice, jurnalisti, actori si activisti cu multi urmaritori. Doamna Presedinte ne-a rugat sa ajutam in aceste vremuri grele si sa solidam puterea impreuna. Sa luptam cu stirile false care circula zi de zi. Am decis sa facem un grup cu un reprezentant de la Presedintie, care ne va ajuta sa diferentiem stirile false de cele reale.” spune Svetlana. 

Svetlana a deschis si un cont pe platforma sa de caritate: „Sunt mandra de moldovenii nostri. Am initiat o campanie de colectare. Voiam initial sa colectam 500.000 de mii de lei, dar in nici 48 de ore s-au adunat deja 920.000 de lei, iar suma creste. Avem foarte multe donatii din tara, dar multe si din diaspora si totodata avem foarte multe nume straine, care nu sunt nici moldoveni nici romani, intr-adevar simteam fiori cand vedeam cum creste suma.” 

Fiecare ajuta cum poate! O sala de festivitati din Chisinau s-a transformat intr-un centru de cazare temporar pentru ucraineni. Tot de ce au nevoie refugiatii pentru a beneficia de ajutor este pasaportul - VIDEO

Urmeaza deja sa comande carduri cu bani la farmacii, magazine, pentru ca oamenii sa mearga singuri sa-si cumpere ce au nevoie. Ea spune ca va inmana aceste carduri personal refugiatilor intrucat multe persoane incearca sa profite de situatie si cer ajutor spunand ca sunt refugiati, dar adevarul fiind altul.

Diana Voevutki - implicata trup si suflet in campaniile de ajutor a refugiatilor ucraineni: „Nu este vorba doar despre mobilizare, dar si despre faptul ca noi am inceput sa scoatem de acolo din interiorul nostru toata omenia posibila” - VIDEO

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie