01.03.2022
Fiecare ajuta cum poate! O sala de festivitati din Chisinau s-a transformat intr-un centru de cazare temporar pentru ucraineni. Tot de ce au nevoie refugiatii pentru a beneficia de ajutor este pasaportul - VIDEO

Oamenii dau dovada de solidaritate si sar in ajutor refugiatilor. Punctele de colectare sunt pline cu produse de tot soiul. Locuri de cazare au fost amenajate in mai multe locatii. In cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta poti vedea cum este atmosfera intr-o sala de festivitati unde au fost cazati refugiati.

Intr-o sala de festivitati au fost amenajate locuri speciale pentru a caza familiile de refugiati. Aproape 130 de paturi au fost amplasate si multe din ele sunt inca libere. Acestea au fost numerotate pentru ca cei care cauta un adapost sa poata memora care este locul lor.

Fiecare pat are si un cos cu produse de igiena in care se pot regasi: servetele umede, periuta pentru dinti, prosop si alte produse de stricta necesitate.

Diana Voevutki - implicata trup si suflet in campaniile de ajutor a refugiatilor ucraineni: „Nu este vorba doar despre mobilizare, dar si despre faptul ca noi am inceput sa scoatem de acolo din interiorul nostru toata omenia posibila” - VIDEO

La centrul de cazare improvizat mai exista si un bufet unde refugiatii pot manca. Ei au posibilitatea de a beneficia de 3 mese pe zi: micul dejun, pranz si cina.

Managerul executiv al localului a vorbit mai multe detalii: „Pana acum am primit in jur de 100 de persoane. Multi din ei deja au plecat, la moment avem 20 de persoane tot cu copii si asteptam inca cateva fluxuri. Suntem in contact permanent cu niste transfortatori auto care ne telefoneaza si ne intreaba daca avem locuri. Pentru urmatoarele 3-4 zile suntem gata sa primim refugiati.”

Stiai ca interpretul Igor Cuciuc are radacini ucrainene? Artistul este foarte mahnit din cauza razboiului: „Nu am crezut ca va fi atat de sever si de crud” - VIDEO

De asemenea managerul a mentionat ca centrul va activa pe toata perioada starii de urgenta.

Pentru ca un refugiat sa fie cazat acesta trebuie sa prezinte pasaportul care demonstreaza faptul ca este ucrainean. „Prezinta pasaportul din Ucraina. Facem o inregistrare unde se regasesc anumite date precum: nume, prenume, numar de identitate, orasul, ziua cand au venit si ziua cand pleaca.”

Articole din aceeasi categorie