24.12.2021
Graviduta care obtine trofee! Interviu cu Cristina Gonta - „Reporterul Anului”: „Dincolo de camera de luat vederi, sunt o femeie. Uneori mofturoasa, uneori empatica si calda, uneori calculata si extrem de rationala”

In cadrul nominalizarilor de la concursulFemeia Anului  organizat de revista Aquarelle, Cristina Gonta - reporter si specialist medical la emisiunea iSanatatea a obtinut titlul de Reporterul Anului

Nu este un secret faptul ca femeile sunt cele care schimba destine, obtin succese deosebite si aduc bucurie si caldura celor care le inconojara. Cristina Gonta este una dintre femeile care a muncit si a dat dovada de creativitate si perseverenta profesionala, iar acest fapt i-a adus recunostinta si aprecierea publicului sau. Aceasta a acordat un interviu pentru perfecte.md in care a povestit mai multe despre experientele si emotiile traite.

Cine este Cristina Gonta dincolo de camerele de luat vederi?

 „Dincolo de camera de luat vederi, sunt o femeie. Uneori mofturoasa, uneori empatica si calda, uneori calculata si extrem de rationala si rece. O femeie care inca se descopera. O femeie care pune accentul mult pe latura umana si suflet, ambitioasa si care lucreaza zilnic pentru a fi cea mai buna versiune a sa. Sunt un prieten bun, pe care te poti baza. Si mai nou, o viitoare mamica, rol ce ma invata zilnic sa fiu mai matura si responsabila.” sustina ea. 

 De unde a aparut pasiunea pentru jurnalism si cum ti-a venit ideea sa il imbini cu studiile medicale ? 

„Mereu am iesit in evidenta prin felul meu de a fi, prin curajul, increderea si deschiderea pe care o am. Domeniul medicinii e unul care imi place foarte mult, e interesant, captivant si nu as renunta niciodata la activitatea mea in acesta directie. In acelasi timp, sanatatea nu e doar despre tratamentul afectiunilor, dar mai mult despre preventia lor. Jurnalismul si activitatea in televiziune m-a ajutat sa transmit acest mesaj si celor care au urmarit drumul meu in acesta noua traiectorie pe care am luat-o. Asa a aparut proiectul iSanatate, care imi da o satisfactie enorma.” povesteste reporterul.

„Vocea anului 2021”! Natalia Gordienko se poate mandri cu noul sau titlu: „Am primit un cadou foarte placut in ajun de Craciun” - FOTO

 Iti mai amintesti prima zi in calitate de reporter? Ai avut emotii? 

„Bineinteles ca imi amintesc acel moment. Aveam mari emotii, invatasem textul pe de rost, acasa il stiam la perfectie, dar cand cameramanul pornise inregistrarea, uitasem totul. Dar, a fost frumos! Desi, era ceva nou, aveam sentimentul ca totul va fi bine si ca sunt acolo unde trebuie. Mereu am stiut ca Dumnezeu a pregatit ceva special pentru mine si ca trebuie sa fiu deschisa catre toate provocarile si incercarile. Stiti cum se zice, cere si ti se va da, bate si ti se va deschide. Si, asa a fost in cazul meu. Am batut, mi s-a deschis si am intrat sigura ca voi reusi. ”

Cum ai descrie viata de reporter? Ai intampinat dificultati? 

„Viata de reporter e tare activa si interesanta. Cunosti foarte multi oameni cu care trebuie sa rezonezi, sa fii comunicabil, diplomat, rabdator, creativ, dar mai ales profesionist. Ca oricare om ai si zile in care nu am dispozitia si dorinta necesara, dar trebuie sa te motivezi cumva pentru filmari. Dificultatile apar atunci cand dupa filmare nu ai sunet sau din cauza ambuteiajelor efectiv intarzii. Eu fiind o fire extrem de punctuala, ma debusoleaza aceste momente, dar in timp am invatat sa o iau mai usor, viata e imprevizibila si noi trebuie sa ne putem adapta usor. ”

 Ce emotii ai avut atunci cand ai aflat ca ai obtinut titlul de Reporterul Anului?

„ Bineinteles ca am fost extrem de bucuroasa. La inceput, am fost suprinsa de nominalizare, nu pentru ca nu as merita, dar pentru ca sunt abia la inceput de cale in acest nou domeniu. Mereu, in oricare activitate, unde nu as fi activat pana acum, am incercat sa depun maxim efort, entuziasm si suflet, toate astea impreuna cu studiul continuu, pentru a fi cat mai profesionist. Obtinand, titlul si trofeul “Reporterul Anului” mi-a dat increderea ca ceea ce fac, imi iese bine si este apreciat de cei care m-au si sustinut pe tot acest parcurs profesional. Si, asta ma responsabilizeaza si mai mult, dar si ma motiveaza sa evoluez.” 

Nume notorii, tinute spectaculoase si mult rafinament - toate la Fashion Soiree! Vezi cum s-a desfasurat cel mai stilat eveniment al anului - VIDEO

 Care este cea mai frumoasa parte din activitatea ta profesionala si ce ai schimba in aceasta?

„ Cea mai placuta si frumoasa parte este feedback-il care vine dupa ce montez materialul si vad rezultatul. Medicii si toti participantii din emisiune ma sustin si aprecieaza profesionalismul si corectitudinea celor expuse si asta imi da un imbold si mai puternic sa creez ceva interesant si diferit. ”

 In ce domenii ai activa daca nu ai fi jurnalista? 

Daca nu as fi jurnalista, sigur as activa in domeniul medical, nutritie sau in alte domenii ce tin de promovarea modului de viata sanatos. Nu m-as indeparta nicidecum de medicina, care este peste tot, in alimentatie, sport, somn calitativ, stare psiho-emotionala sau echilibru intre ele. Medicina e chiar si in sangele meu, e parte din mine si asta ma leaga de ea pentru tot restul vietii. Dar, vedem ce ne planifica viitorul, eu am increderea ca va fi unul promitator.

Fetita lui Kim Kardashian are colectie de genti de firma

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie