10.10.2024
Gătește cu pasiune și astfel a ajuns cel mai popular food blogger din Moldova! Care este visul Valeriei Țurcan: „Aș vrea, dar încă nu sunt gata” - VIDEO

De această dată Valeria Țurcan nu a fost suprinsă gătind, ci povestind. Care este visul ei, dar și ce preferințe culinare are, află din cadrul unui live marca O Seară Perfectă. 

Are sute de rețete proprii, cunoaște multe lucruri despre gătit și își dorește să călătorească pentru a afla și alte secrete din acest domeniu. „Mulți mă întreabă: <<Când îți deschizi un restaurant?>>. Aș vrea, dar nu în curând. Încă nu sunt gata să trăiesc în acel restaurant pentru că, o dată ce îl deschizi, trebuie să stai zi și noapte acolo ca să meargă totul bine. Cred că asta o să fie în următorii 10 ani”, a povestit Valeria. 

„Până atunci, îmi doresc foarte multe emisiuni culinare, vreau să călătoresc în toată Moldova, să aflu secrete de la bunicuțe, de la persoane îndrăgostite de gătit și aici nu mă refer doar la femei pentru că, avem atât de mulți bărbați care știu să gătească gustos, mai ales că ei gătesc mai mult carne”, a continuat bloggerița. 

Naista Adriana Babin s-a făcut profesoară! A ales să predea o disciplină care nu are nici o legătură cu muzica - VIDEO

Chiar dacă are o experiență vastă în domeniul gătitului, nu se simte pregătită încă să organizeze cursuri pentru începători: „Încă nu vreau să fac cursuri pentru că, încă multe am de învățat. Nu sunt bucătar de profesie, dar vreau să învăț de la un bucătar”.

„Urmăresc pe TikTok foarte mulți specialiști care au o tehnică genială. Eu mă uit cum ei fac o rețetă, e ceva extraordinar. Bucătarii mei preferați sunt Jamie Oliver și Gordon Ramsay, dar nu mă opresc aici. M-aș duce în Italia să învăț, să fac niște cursuri”, a notat Țurcan. 

Bucatele italiene rămân a fi preferatele Valeriei: „Bucătăria italiană îmi place cel mai mult, apoi grecească, dar sunt sigură, odată ce o să merg în Spania, o să mă îndrăgostesc și de bucătăria lor. În top acum este cea italiană pentru că, acolo din nimic faci o mâncare gustoasă”. 

Atunci când gătim, trebuie să punem suflet în ceea ce facem pentru că, asta se simte, iar mâncarea e mult mai bună atunci când se face cu dragoste, mai spune food blogger-ul: „Dacă am o zi mai proastă și gătesc, se poate întâmpla să nu-mi iasă mâncarea la fel de bună. Dacă nu am dispoziție deloc și se întâmplă să am o rețetă pe cantități, este ok, dar dacă trebuie să alcătuiesc ceva, nu-mi place nimic, mănânc că trebuie să mănânc. Foarte mult contează dacă gătești cu dragoste pentru că, tu arunci toată energia negativă în mâncarea pe care o faci, iar ulterior tu o mănânci. O să primești plăcere când o să mănânci mâncare gustoasă”.

Cynthia Elisoa a suferit de depresie după divorț! Povestea neștiută a moldovencei din Madagascar: „Într-un an am adăugat 10 kilograme” - VIDEO

De asemenea, Țurcan combate mitul precum că mâncarea sănătoasă este neapărat și scumpă. „Nu e așa. Puteți acum să combinați dovleacul, care este la un preț bun pe piață, se crește în Republica Moldova, puteți să-l combinați cu nucile noastre moldovenești. Chiar și merele puteți să le folosiți la o salată, puteți să le umpleți. O mâncare foarte simplă, poate să fie și ieftină și gustoasă”, a explicat ea.

SURSĂ FOTO: Instagram/ valeriesfood

Articole din aceeasi categorie