10.10.2024
Naista Adriana Babin s-a făcut profesoară! A ales să predea o disciplină care nu are nici o legătură cu muzica - VIDEO

Deși Adriana Babin este cunoscută pentru talentul ei de a cânta la nai, tânăra a ales să predea elevilor o altă disciplină decât muzica. Despre ce este vorba, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă. 

„Bun-venit în a doua mea casă pentru că, eu deja de un an petrec foarte mult timp în acest loc, dar și în celelalte încăperi ale academiei, care îmi plac la fel de mult. Să fiu profesoară nu a fost niciodată visul meu, trebuie să încep cu asta, dar trebuie să felicităm și toți profesorii pentru că, acest job este o muncă enormă”, a spus Adriana Babin, naistă. 

Moment neașteptat în studio la „Gusturile se Discută”! Iulia Deliu a fost emoționată până la lacrimi de ziua ei de naștere: „La cei 34 de ani, mă simt împlinită” - VIDEO

Babin a mărturisit că mama ei a fost cea care a motivat-o să deschidă o academie pentru copii:„Ideea de a deschide o academie pentru copii a venit când mama mea, logoped fiind, a spus că ar trebui să facem ceva pentru copilașii din orașul nostru, din Orhei. Ea a venit cu inițiativa și cu ideea, iar eu mă întrebam: <<De ce să facem doar logopedie?>>. Trebuie să facem și altceva, muzică, șah, pregătire de școală, franceză, engleză și multe alte activități. Așa a început totul, într-o încăpere destul de mică, iar pe parcurs ne-am lărgit și am ajuns să avem peste 40 de copii în academia noastră”. 

Deşi, este cunoscută pentru talentul ei de a cânta la nai, Adriana a ales să predea lecţii nu de muzică, ci de engleză. „Am învățat la Amsterdam câteva luni bune, cred că mai mult de jumătate de an, toate studiile mele au fost în limba engleză. Eu am fost nevoită să-mi perfecționez engleza, nu doar cea conversațională, dar și gramatica, cea de literatură. Trebuia să fac teste și compuneri în engleză”.

Jennifer Lopez rupe tăcerea după divorțul de Ben Affleck. Ce mărturisiri emoționante a făcut: „Am crezut că am învățat asta”

„Când am venit în Moldova mi-am dat seama că sunt foarte mulți copilași care au probleme cu engleza la școală, iar atunci am zis că asta ar fi o idee superbă. Uneori predau și lecții de muzică, asta se întâmplă mai rar pentru că, vorbim acum de cereri. Pentru engleză, evident că cererile sunt mai mari pentru că, toți copiii trebuie să învețe o limbă străină, muzica, însă e o chestie de alegere”, a continuat artista. 

Cu ocazia Zilei Profesorului, Adriana şi-a amintit cu drag câteva momente pe care le-a trăit în anii de şcoală:„Mi-am făcut studiile la Liceul Republican de Muzică <<Ciprian Porumbescu>> din Chișinău. Au fost niște ani superbi, mie mi-a plăcut foarte mult la școală. Nu mi-a plăcut să fac temele și cred că nimănui nu i-a plăcut să facă asta, dar mi-a plăcut că am avut foarte mulți colegi de clasă cu care am chiulit, cu care am făcut foarte multe năzdrăvănii”. 

„Să știi că o situație, care acum mi se pare amuzantă, dar atunci mi se părea foarte stresantă, a fost prin clasa a V-a. După o oră de nai cu profesorul, îmi dădea tema pentru acasă și mi-a zis ce trebuie să învăț, iar data viitoare urma să-i prezint ce am învățat. Am zis: <<Bine, o să le învăț neapărat>>. După 2 zile, mă vede pe coridorul școlii și mă întreabă dacă am învățat ce mi-a dat el. Eu am dat un răspuns afirmativ, după care el mă întreabă: <<La ce ai învățat? Pentru că naiul tău e la mine în clasă>>. Eram cea mai stresată atunci, credeam că mă exmatriculează din școală”, a povestit Adriana. 

Imagini de la ziua de naștere a Cleopatrei Stratan. Interpreta a împlinit 22 de ani și a sărbătorit alături de cele mai bune prietene - FOTO

Acum că este şi ea profesoară, înţelege cât este de greu să menţii atenţia unui elev, dar şi cum poate fi motivat să vină cu entuziasm la lecţii: „Să știi că la noi la academie, după ce facem o oră integrală de engleză sau franceză, copii spun că timpul a trecut foarte repede, pe când la școală trec atât de greu orele. Cred că asta aș spune profesorilor, să facă orele lor mai distractive”. 

Felul jucăuș de a fi al Adrianei, îi face pe copii să-și dorească să vină la ore: „Eu știu că avem foarte mult material pentru a-l preda copiilor, însă trebuie să încercăm să ne imaginăm că suntem în mintea lor, în stilul lor de a fi, să stăm în bancă. Eu de foarte multe ori, în timpul orelor, încerc să fiu jucăușă cu ei, să fac glumițe. De asta ei își doresc să vină la ore, își stârnesc interesul pentru un anumit obiect”. 

„Trebuie să le mulțumim profesorilor pentru că, ceea ce suntem azi, e datorită sârguinței lor și răbdării de care au dat dovadă pentru a ne învăța și cultiva. Profesorul meu preferat este Ion Negură, care din păcate nu mai este cu mine, dar a lăsat o amprentă importantă în viața mea, îmi doresc foarte mult ca și ceilalți copii care o să învețe nu neapărat muzică, să-și găsească acel profesor care să le fie atât de aproape inimii lor”, a spus Babin. 

SURSĂ FOTO: Instagram/ adriana_babin

Articole din aceeasi categorie