09.06.2021
Fiica lui Gheorghe Urschi se simte deprimata: „Nu-i pot spune tatei. De-abia mai merge, este secatuit si istovit dupa pneumonia, care i-a acutizat simptomatica neurologica.” Mesajul emotionant transmis de Liliana in ziua in care a fost inmormantat Iurie Sadovnic

Liliana Urschi si-a exprimat emotiile pe care i le-a starnit decesul lui Iurie Sadovnic, printr-un mesaj facut public in online.

La data de 9 iulie 2021 a fost inmormantat regretatul interpret Iurie Sadovnic. Moartea acestuia i-a lasat pe multi cu o tristete in suflet si regret. Fiica maestrului Gheorghe Urschi a tinut sa-si spuna parerea asupra tragicului eveniment, facand o paralele cu faptul ca si tatal ei este artist, si intelege ce se poate ascunde in sufletul unui om de arta.

Zi de doliu in toata tara! Afla de ce si-a pus capat zilelor Iurie Sadovnic, dar si ce zic colegii de breasla despre moartea marelui artist - VIDEO

„Nu-i pot spune tatei.

De-abia mai merge, este secatuit si istovit dupa pneumonia, care i-a acutizat simptomatica neurologica.

Nu-i pot spune tatei.

Deoarece nu va intreba “De ce?”. Chiar daca nu vorbeste, va asigur, ca ati intelege asta.

Nu-i pot spune tatei.

El este unul din putinii, probabil, care simte zbuciumul unui creator si intelege de ce degetul apasa pe tragaci.

Creatorii nu se vor incadra in percepria noastra despre normalitate - NICIODATA.

Nu-i vom intelege si asta ne va face sa spunem, ca nu sunt in rand cu lumea – “ce vrei, ii artist”.

Ii vom trage de maneca si le vom reprosa, ca lumea e altfel si ca sunt arhaici.

“Omule, daca vrei sa-ti castigi o bucata de paine azi – lasa de la tine, hai nu mai fi si tu asa principial.”

Ia sa-mi spuneti, l-ati invita pe Iurie Sadovnic Orheianu la o petrecere, nunta, cumatrie? Stiti doar, ca din asta se intretin mai toti artistii din Moldova. Banuiesc, ca in sine ati raspunde, pai … vrem sa ne distram. Asa e. Dar poate dedicati un 15-20 de minute unui program autentic si profund? Veti vedea, ca nu se va mai turna atata in pahare, se va lumina expresia fetei si spatele il veti tine mai drept.

Si nu dati vina pe depresie.

Un creator are contradictoriul in sange. Altfel n-ar naste capodopere, care ne revasesc. Asa a fost mii de ani. Asa va fi.

Dar, atunci cand lumea care il inconjoara il neglijeaza – ii nimiceste personalitatea prin prefacatorii, creatia de decenii nu-i asigura un trai demn, operele nu sunt la TV-uri, radio, in scena, nu este invitat frumos la evenimente, nu este luat in seama de autoritati, nu este sunat de prieteni si admiratori si nu i se spune zilnic, ca este talentat, iubit si cel mai bun…

Atunci degetele trec de la strune la tragaci.

Creatorii sunt unici.

Noi suntem mici.

PS – Nu-i voi citi tatei aceasta postare. Ne iarta Iurie Sadovnic Orheianu.

Liliana, fiica a doi artisti”, este mesajul lasat de fiica lui Gheorghe Urschi, pe pagina sa de Facebook.

Cei care i-au citit postarea au rezonat cu ideile Lilianei si i-au impartasit sentimentele care apasa astazi pe sufletul moldovenilor ce ii apreciaza pe artistii acestui popor.

Dupa moartea tragica a lui Iurie Sadovnic, Ionela Hadarca vine cu cateva sfaturi pentru cei care se confrunta cu depresia: „Dorintele se sting pe rand, toate, pana ramane doar una- ca toti sa-ti dea pace”

Sursa foto: Facebook

Articole din aceeasi categorie