17.11.2022
Fii sigur ca totul este legal! Afla de la Ion Gustiuc si Lilia Daraban de ce suma ai nevoie pentru a-ti perfecta actele romanesti fara a apela la persoane dubioase: „Noi incercam sa economisim banutul clientilor nostri” - VIDEO

Sunt deja multi ani in care sute de moldoveni si-au redobandit cetatenia romana. Multi sunt si acum in proces. Acest subiect mereu a fost plin de intrebari si neclaritati. In cadrul emisiunii O Seara Perfecta au fost invitati Ion Gustiuc si Lilia Daraban, care au vorbit despre pretul actelor romanesti si sumele absurde care se cer uneori.

In conditiile in care totul s-a scumpit din cauza razboiului, pandemiei, si pretul actelor romanesti s-a scumpit. „Inclusiv si in Republica Moldova si Romania sunt proceduri care costa suplimentar, acelasi notar privat, care era 700-800 lei, acum este 1500 sau chiar si 2 mii de lei”. 

„Si sa te deplasezi in Romania. Chiar si acelasi transport s-a scumpit, pentru ca s-a scumpit combustibilul”, a adaugat Lilia Daraban. 

Zi speciala pentru Tatiana Heghea! Fratele interpretei este omagiat. Vezi cat de emotionant l-a felicitat aceasta pe retelele sociale - FOTO

„S-a scumpit cu 30-40% fata de anul trecut. Daca la Bucuresti era 500-600 lei, acum este o mie lei. Noi, chiar daca avem transport business class, de doua ori mai scumpe decat alti transportatori, suntem impusi sa ne incadram tot in acei o mie de lei. Nu vrem sa fim mai scumpi ca altii, caci in genere nu vom avea clienti. Totul s-a dublat si transportatorii care isi doresc siguranta sunt nevoiti sa achite”, a explicat Ion Gustiuc. 

Depunerea dosarului pentru actele romanesti este gratuit in fata Statului Roman. Insa: „Pana a depune dosarul noi avem nevoie de acte. Daca ne referim la actele moldovenesti, arhiva Moldovei din URSS are mai multe erori si respectiv persoanele cand aduna aceste acte, dau de multe erori, care trebuie corectate contra plata. Noi avem taxe de stat, care se achita la starea civila. Noi nu putem spune o suma concreta, caci la fiecare persoana in parte este diferit. Atunci cand vorbim despre legalizarea actelor sau, mai nou, apostilarea, mergem deja la notar, unde tot trebuie de achitat o taxa. Asadar, daca persoana ar merge singura sa-si adune aceste acte, poate ajute pana la 8 mii de lei. Persoanele pot apela la noi, la JustConsult, pentru a-si scurta timpul. Noi stim din start ce trebuie de facut. Si aici deja se mai adauga si taxele companiei, care iarasi sunt in dependenta de dosar si cate acte sunt in dosar, cate acte trebuie solicitate. Se adauga in jur de 4-5 mii de lei”, a afirmat Lilia Daraban.

Isi iubeste sotia la fel de mult ca in prima zi! Vezi mesajul emotionant pe care l-a publicat Anatol Durbala cu ocazia zilei de nastere a sotiei sale, Olesea Svecla - FOTO/VIDEO

Atunci cand primim raspunsul din Romania, urmeaza depunerea jurmanatului, unde nu este nevoie de nicio taxa. „Persoana poate sa aleaga singura sa se documenteze sau sa apeleze la noi”. 

„Din pacate oamenii nu-si programeaza din avans anume necesitati. Lor le arde acum. Cand ei au o problema, ei vor cat mai rapid sa fie rezolvata. Sunt costuri nebune de bani, pentru ca oamenii care nu cunosc legea, cred ca o sa achite cuiva 2 mii sau 3 mii de euro si o sa rezolve problema. Daca rezolvi cu bani astfel de probleme este un fals. Cetatenii trebuie sa fie constienti ca ei merg la complicitate de infractiune. Toate aceste smecherii ies la iveala peste cativa ani. Noi acum avem dosare penale, care avocatii din Romania incearca sa rezolve problemele cetatenilor”, a afirmat Ion Gustiuc. 

Nasa si fina - in bucataria gusturilor! Ce au gatit Katalina Rusu si Luminita Suveica: „Eu cu mare drag cedez tigaia nasei” - VIDEO

Pentru perfectarea actelor romanesti in mod normal ar trebui in jur de 1000-1500 de euro. „Nu va fi super fortat, cu falsificari. Noi incercam oricum sa economisim banutul clientilor nostri”. 

„Aceasta suma de bani de fapt nu este necesara atunci cand incepi procedura. Totul vine treptat”, a adaugat Lilia Daraban. 

Articole din aceeasi categorie