15.02.2023
Esti singur in luna dragostei? Afla de la psihologul Aurelia Balan cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor peste starile de tristete pe care le simti in aceasta perioada - VIDEO

Ai fost singur de Sfantul Valentin? Nu-i nimic! Reporterul PRO TV, Iulia Deliu a mers la psiholog si a pregatit cateva sfaturi cum supravietuesc in aceasta zi cei care inca nu si-au intalnit jumatatea. Vezi ce a raspuns specialistul in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

De 14 februarie marea majoritatea a cuplurilor merg la cina, dar cum supravietuiesc in aceasta zi persoanele single? Despre acest subiect a povestit psihologul Aurelia Balan.

„In general, viata noastra este despre iubire si odata ce-i despre iubire poate ca si pentru persoanele care nu sunt intr-o relatie de cuplu este tocmai potrivit sa ofere mai multa iubire. Cui? In primul rand siesi. Pentru ca tot se vorbeste atat de mult ca iubeste-l pe celalalt ca pe tine insati eu zic ca ar fi un inceput bun sa ne invatam a ne oferi si noua dragoste, afectiune, sa ne crestem acea incredere in sine pentru ca e stiut, atragem ceea ce suntem.”, a mentionat Aurelia.

Psiologul a explicat si ce solutii sunt, in cazul in care te simti singur de Ziua Indragostitilor. „Dar de ce ar trebui sa te afecteze? Poti fi singura si in cuplu. Singuratatea este nu despre a fi sau nu langa cineva. Este despre o stare launtrica. Sunt multe persoane care spun ca sunt singure chiar daca au o relatie. E important sa identificam daca ne deranjeaza aceasta stare. Solutiile exterioare sunt foarte multe: iesim la plimbare, ne oferim un cadou, vedem un film, ne valorificam un timp liber, dar toate chestiile astea vin cumva ca o consolare din exterior. Ceea ce conteaza cu adevarat este in interior. Atunci cand vrem o relatie, dar nu o avem, indreptam degetele catre noi si ne intrebam: „De ce eu inca nu am o relatie?” Un dialog sincer cu sine insasi este binevenit.”

Dragostea pluteste in aer pe retelele de socializare! Vezi cum au fost surprinse vedetele de la noi dis-de-dimineata si cine dintre bloggerite a primit 401 de lalele - FOTO/VIDEO

Cel mai important este de fapt cum te simti in interior, decat ce se afla in exterior, spune Aurelia Balan.

„In spatele starilor noastre se ascund beneficii adanc inradacinate de la care nu vrem sa renuntam. Nu vrem sa le recunoastem. Daca cu adevarat vrei o relatie atunci te gandesti ce fel de partener vrei si mai intai de toate te ridici tu la nivelul asteptarilor.”, a povestit in cele din urma psihologul.

„Eu am tacut atata timp ca daca sincer nici nu mai pot sa tac”! Ana Cernicova, primele declaratii despre relatia de dragoste cu actorul Catalin Lungu - VIDEO

Articole din aceeasi categorie