30.09.2022
Este primul oras al caprelor din intreaga lume! Afla mai multe de la Serghei Mirza despre noul punct de atractie pe harta turistica a Moldovei, oraselul Kozy: „Avem doar capre si avem un singur tap, Marcel, care a fost ales sa fie primarul oraselului” - VIDEO

La mai putin de 40 de km de Chisinau a aparut o noua localitate. Este vorba despre orasul Kozy. Este prima localiate de acest gen din lume, iar sa afle cine locuieste acolo a plecat reporterul ProTV Iulia Deliu, pentru un reportaj marca O Seara Perfecta. 

„In ultimele zile se tot vorbeste despre oraselul Kozy. Am zis sa vin si eu sa vad ce descoper aici. Sa stiti ca oraselul are propriile sale reguli, iar locuitorii acestuia sunt caprele. Nu am venit cu mana goala, am venit cu ceva gustos pentru ele”, Iulia Deliu, reporter ProTV. 

De asemenea, orasul are propria valuta, iar la intrarea in orasel puteti gasi un schimb valutar. 

De fiecare data cand revine acasa, plange! Interpreta Victoria Lungu a recunoscut ca simte un mare dor fata de casa, parinti si drumul de sat: „Cea mai deosebita amintire este sambata, cand mama se trezea la 4 dimineata si plamadea painea” - VIDEO

„Aici avem doar capre si avem un singur tap, care a fost ales sa fie primarul oraselului si il cheama Marcel. El are oficiul sau propriu, in primarie, unde el lucreaza”, Serghei Mirza, arhitectorul si fondatorul oraselului Kozy. 

„In regiunea Odessa era un teritoriu unde oamenii veneau si faceau capro-terapie. Insa, din cauza razboiului, proprietara acestui teritoriu, Olga Kapilova s-a mutat in Europa. Noi suntem cunoscuti cu ea de multa vreme. Am lucrat impreuna. Si intr-un moment ne-a venit ideea de a face acest orasel, care este si primul orasel de capre din intreaga lume”, Serghei Mirza, arhitectorul si fondatorul oraselului Kozy. 

Sosia lui Iurii Shatunov, moldoveanul Ion Ionita a afirmat ca nu va mai canta piesele trupei „Laskovii Mai”: „Voiam sa vin cu piesele mele, cu ceva nou” - VIDEO

„Avem mai multe casute aici. Avem agentie de turism, unde oamenii pot achizitiona foi pentru calatorii. Avem Gastronom, unde vizitatorii pot cumpara mancare pentru animalele noastre. De asemenea, de aici puteti achizitiona lapte si produse lactate proaspete. Aici mai aveti posibilitatea de a mulge o capra si chiar veti primi o diploma pentru acest lucru”, Serghei Mirza, arhitectorul si fondatorul oraselului Kozy. 

Articole din aceeasi categorie