23.02.2022
Emilian Cretu - despre noul sau videoclip la piesa „Tizic”, dar si cum s-a schimbat viata lui la 35 de ani: „Nu mai fumez deja de patru luni si merg regulat la sala de sport” - VIDEO

Cu o energie speciala, Emilian Cretu a aparut in platoul emisiunii „O Seara Perfecta” si, cum este primit, nu a venit cu mainile goale in casa noua. I-a adus Anisoarei Loghin un cadou foarte neobisnuit, dar foarte actual dupa cum spune chiar invitatul - o cutiuta cu tizic. A vorbit detaliat despre videoclipul noii sale melodii si despre fiecare personaj care apare in acest filmulet. Despre ce este vorba vezi in reportajul de mai jos. 

Tizicul a devenit pentru Emilian un simbol si, dupa cum spune invitatul acesta a fost o sursa de inspiratie pentru el. „Cu siguranta a fost o sursa de inspiratie, mai ales ca acum se intampla multe schimbari si nu doar in Republica Moldova, dar in genere in lume si la nivel mondial. Intr-o noapte, eram singura acasa si nu puteam dormi, era deja ora cinci dimineata cand brusc mi-a venit in cap o idee - tizic. Am zis ca neaparat trebuie sa fac ceva cu el. Nu am scris niciodata piese, texte, dar iata in noaptea aia, deja spre sase dimineata am scris acest text si am zis ca acest text ne reprezinta si este foarte actual in aceasta perioada pentru fiecare din noi, indiferent ce facturi avem si ce facturi nu avem”.

Emilian spune ca el nu este intr-o relatie buna cu facturile, asa ca el face smechereste. „Eu o data la jumatate de an scot toate facturile si le achit. Se mai intampla din cand in cand sa imi taie energia electrica. Dar nu pot alfel, pentru mine asta este un chin. Sa ma duc, sa tin cont in fiecare luna sa achit tot. Pur si simplu eu urasc acest moment. Acum practic sumele s-au dublat si ma tem sa ma uit ce va fi in luna februarie”. 

Emilian Cretu a spart gheata! Actorul a confirmat ca Nina si Renato Usatii sunt impreuna: „Ea este foarte fericita alaturi de el, fara glume” - VIDEO

Cu toate acestea, pentru Emilian Cretu, marirea preturilor a fost o sursa buna de inspiratie si a abordat aceasta tema cu umor si sarcasm in noua sa melodie.„Eu am zis ca aceasta melodie o sa o inteleaga doar cei care au creier si o sa o auda doar cei care au urechi si inteleg despre ce este vorba”. 

Nici de aceasta data, interpretul nu a ezitat sa filmeze si un videoclip colorat si original pentru melodia sa. „Mi-am dorit sa fie total altceva. Da chiar a fost tare interesant, mai ales cand am deschis cutia cu tizic si asa de apetisant arata baliga ceea, cu lumini rosii albastre, parca era o prajitura din astea deosebite”.

„De fapt, noi vrem sau nu vrem, dar imi cer scuze, stiu ca o sa genereze multa critica acest interviu, dar noi traim in baliga, indiferent cine ne conduce. Pe bune, noi suntem un petic de pamant, noi intre noi ne ucidem, ca eu sustin pe acesta si is rau, ca tu la fel esti asa. Ce nu s-ar intampla, noi trebuie sa gandim mult mai matur in gandire, dar noi din pacate nu suntem maturi. Noi in loc sa incercam sa rezolvam ceva, noi incercam sa criticam, dar de fapt, in esenta nu se schimba nimic, o sa ne conduca oamenii care o sa ne conduca, o sa-i dam jos si pe astia, o sa vina altii. Si oricum este aceasta baliguta la noi in Moldova. Si nu in zadar, acolo au aparut niste personaje, care pentru mine spun ceva”, a mentionat Emilian Cretu.

Dupa ce au vizionat impreuna videoclipul piesei, actorul a spus ce reprezinta fiecare personaj din filmulet. „Prostituata care imparte tizic este acea politica din Moldova deja de multi ani. Am insistat sa fie o prezentatoare de stiri, pentru ca vrem sau nu, dar televiziunea si mass-media tot este controlata de cineva si se fac deseori stiri la comanda si acea prezentatoare, de fapt ei ii indiferent de ce ea spune, ea pur si simplu spune o stire, chiar daca nu este de acord cu ea. Asta este realitatea despre unele televiziuni, care sunt facute la comanda. Eu doar am puctat cateva momente. Chiar si acea prostituata care livreaza baliga si tizic omului care sta, care de fapt este conducerea noastra. Indiferent de ce perioada, el mereu sta si lui i se livreaza tot. Noi suntem folositi ca niste marionete, pentru ca vrem sau nu vrem, noi oricum o sa ne sustinem, dar oricum o sa zicem: „Daca esti cu asta esti asa, daca esti cu acela - esti asa!”. De aia eu am facut aceasta melodie si sper ca se intelege mesajul. Vorbim aici si despre Rusia, ca primim in loc de gaz urina. Personajul care se urineaza este unul foarte sarcastic. Sub nici un caz eu nu fac politica, eu doar spun parerea mea despre tot ce inseamna aceasta perioada”.

Barbatii celebri care s-au despartit de iubitele lor, in timp ce acestea erau insarcinate - FOTO

Baiatul de bani gata din filmulet tot are un anumit rol si simbol. „Baietasul de bani gata sunt persoanele care ne conduc pe noi de acasa de aici. Aici vorbim despre politica noastra care tot timpul sta pe un fotoliu foarte mare si i se livreaza foarte mult tizic, noi am pus metaforic, dar in realitate se livreaza tot. Din punctul meu de vedere, chiar daca gresim, lucrurile oricum se repeta si vrem sau nu vrem, noi o sa continuam sa traim in aceasta baliguta, in acest tizic care ne reprezinta. De asta si am bagat mai multe personaje in clip. Sper ca o sa se inteleaga ce am vrut eu sa zic, caci nu este de fapt despre tizic, el este doar o metafora, el este langa noi, in orice cotitura nu ne-am intoarce”. 

Pentru un personaj, Emilian si-a facut si implanturi mamare, artificiale desigur ca. „Este foarte simplu de facut. Nu uitati ca exista China. Este exact un corset care se imbraca pe cap, este din latex. Problema este ca e greu sa lucrezi in el, pentru ca te strange foarte tare, inclusiv si la gat. Imi era greu sa respir. De fapt, astfel de costum exista si pentru tot corpul, dar nu am riscat sa iau de ala”. 

Dupa spusele invitatului, la 35 de ani ceva se schimba, caci acum traieste ceva cu totul nou pentru el. „Eu, care toata viata am mancat paine cu orice, care dulcele exista in viata mea in orice secunda, eu care urasc sala si din sport prefer doar sexul. Si iata la 35 de ani nu mai fumez deja de patru luni, de o luna sau doua sunt la sala, antrenorul ma chinuie. Si cumva sala nu o fac pentru a ma transforma in Brad Pitt din Moldova. In primul rand, asa ma simt armonios. Acum deja pun alte prioritati in viata, am grija maximala de mine. Eu cred ca totusi la 35 de ani se incepe o noua viata, o noua etapa si daca o pierzi, atunci e rau”. 

Articole din aceeasi categorie