23.06.2022
Ed Sheeran a obtinut despagubiri de 1 milion de euro dupa procesul in care a fost acuzat de plagiat

Cantaretul pop britanic Ed Sheeran a obtinut marti despagubiri de peste 1 milion de euro, care i-au fost acordate pentru acoperirea cheltuielilor sale de judecata in urma procesului castigat recent in fata a doi cantautori care l-au acuzat de plagiat, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

La inceputul lunii aprilie, Ed Sheeran, in varsta de 31 de ani, a obtinut castig de cauza la Inalta Curte din Londra dupa un proces pe care starul pop l-a considerat emblematic pentru practicile abuzive care submineaza industria muzicala.

Katy Rain revine cu un nou stil melodic! Vezi cum suna melodia si textul inspirat de barbatii dependeti de telefon, dar si cum arata portretul barbatului ideal pentru ea - VIDEO

The BRIT Awards 2022 - Show

Conform deciziei pronuntate de instanta britanica, Ed Sheeran nu a copiat, nici "deliberat", nici "inconstient", o parte din linia melodica a cantecului "Oh Why" lansat in 2015 de Sami Chokri si Ross O'Donoghue atunci cand a compus piesa lui de mare succes "Shape Of You" (2017), unul dintre cele mai bine vandute single-uri din lume.

Ed Sheeran


Intr-o hotarare complementara ce a fost anuntata marti, judecatorul Antony Zacaroli a decis ca reclamantii vor trebui sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 916.200 de lire sterline (1,067 milioane de euro la cursul actual).

Doua inimi bat in ea! Mihaela Tabura a dezvaluit sexul viitorului sau copil. Vezi ce va avea artista - o fetita sau un baietel: „Am facut un gender party si am aflat ca vom avea...” - VIDEO

In timpul procesului, care a durat 10 zile in luna martie, cele doua piese au fost difuzate in sala de judecata, precum si, dintr-o eroare regretabila, un fragment dintr-un cantec inca nelansat al starului britanic.

Ed Sheeran a dezmintit atunci ca ar fi "imprumutat" idei de la compozitori mai putin cunoscuti, in timp ce avocatul reclamantilor, desi a recunoscut "geniul muzical" al celebrului artist pop, a declarat despre acesta ca este "o cotofana", referindu-se la o pasare acuzata uneori ca "fura" diverse obiecte stralucitoare.

Articole din aceeasi categorie