16.05.2022
„De parca aveam un nod in gat!” In primele zile de razboi, Violeta Botezatu avea o stare emotionala grea, insa familia si, mai ales, micutul sau a ajutat-o sa isi revina: „Mergeam la repetitii si simteam ca nu pot canta” - VIDEO

Invitata in cadrul emisiunii O Seara Perfecta, muziciana Violeta Botezatu, a interpretat un vals la cobza, o melodie foarte neobisnuita pentru acest instrument, insa, dupa cum a spus artista, pentru ea nu este nimic imposibil. Interpreta a vorbit in cadrul interviului despre muzica si planurile sale pentru viitorul apropiat. Artista a mentionat ca acum este implicata in multe proiecte si colaborari, insa nu uita si de familie. 

A cantat o piesa foarte neobisnuita, ceva ce la cobza nu am mai auzit. „E un vals francez, de Richard Galliano. Este un vals foarte frumos care nu a fost cantat niciodata la cobza. Am avut eu marea inspiratie de a prezenta acest instrument intr-un alt gen de muzica”. 

Violeta nu prea are timp sa stea acasa, caci este implicata in diverse activitati. „Sunt destul de implicata in diferite activitati, colaborari, proiecte. Mai sunt si profesoara de cobza la Liceul „Ciprian Porumbescu”. Genul asta de muzica, de fapt, l-am abordat multi ani in urma, cand eram pe la Venetia. Cantam si la cobza, si la mandolina. Am mers si la concursuri internationale si am cantat acest gen. Chiar vroiam sa mai incerc ceva nou, sa implic si alti muzicieni cu alte genuri de muzica”. 

Au scris istorie la Torino si povestea lor nu se incheie aici! Vezi mesajul plin de recunostinta, dar si promisiunile pe care le-au facut Fratii Advahov si Zdubii dupa participarea la Eurovision: „Toata Europa a cantat in limba romana...” - VIDEO

„Am si alte concerte spre sfarsitul lunii mai, trebuie sa ma ocup, sa studiez mai mult. Pe 25 mai voi canta la Festivalul Jazz’n Chisinau. In acest an va fi un concert mai deosebit, va fi foarte interesant”, a adaugat Violeta. 

Chiar daca are atatea activitati, Violeta spune ca nu este obosita. „Uneori i-au copilul cu mine, dar sotul ma ajuta foarte mult. Nu ma simt obosita, puteri eu gasesc pentru tot. Ma simt bine, primesc putere din partea familiei. Principalul lucru este ca baiatul sa fie sanatos. Toti ne spun ca seamana leit cu tatal sau, cu Ion. E cumintel, adica e activ, insa nu prea agitat. E un copil cuminte”. 

La orele de la liceu, interpreta il ia uneori si pe baietelul sau. „El deja este deprins cu muzica. Mai canta la pian, se joaca. Nu pot sa imi permit sa fiu prea departe de casa, asa ca am luat mai putine ore. Am acceptat aceasta propunere, de a fi profesoara, pentru ca vroiam ceva mai particular, vroiam sa fiu mai originala. De cand sunt in Moldova, mi-am dat seama ca noi, artistii, deseori ne invartim in aceeasi oala. Si atunci, mi-am dat seama ca sa merg pe aceasta cale este prea riscant pentru mine. M-am gandit sa fac ceva mai special”. 

Moldoveanca Martina Meola, moment uluitor pe scena talentelor: a cantat la pian legata la ochi si a ridicat toata sala in picioare: “Cred ca acesta e un numar demn sa castige Romanii au talent” - FOTO/VIDEO

De cand a inceput razboiul, artista este intr-o stare nu prea buna. „Din start, din primele zile, am simtit cum imunitatea mea a slabit tare. Aveam stari foarte urate. Am mers in Italia, peste hotare, pentru a-mi reveni putin. Din punct de vedere profesional eu nu ma puteam misca din loc, nu puteam sa cant, vocea mea nu mergea, nu puteam canta, nu puteam crea. Am lasat totul putin la o parte si am luat o mica pauza. Acum sunt mai bine, pentru ca nici nu mai citesc atat de mult stirile, cum o faceam inainte”. 

De Ziua Internationala a dorului, Violeta spune ca: „Momentan nu imi este dor de nimic. Pana acum imi era mereu dor de casa, insa acum deja nu stiu. Poate mii dor de Venetia. Mii dor de mancarea de acolo”.  

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie