18.07.2022
De la primul triumf - la asasinarea misterioasa a fondatorului Versace! Afla povestea nestiuta a marelui designer Gianni Versace - FOTO

Pe 15 iulie, designer-ul Gianni Versace a fost asasinat, iar cu aceasta ocazie in articolul de mai jos ne amintim despre povestea de viata incitanta a designerului de moda si incercam sa ne dam seama de ce moartea sa tragica este un mister pana in prezent.

Gianni Versace s-a nascut in familia unei croitorese care detinea un atelier de mare succes intr-un mic oras italian. Si-a ajutat mama inca din copilarie, iar de atunci s-a nascut si pasiunea sa pentru moda. In scurt timp, Gianni a reusit sa stapaneasca toate abilitatile necesare unui designer de moda: a selectat tesaturi si accesorii, a creat schite si a invatat sa decupeze hainele.

Gianni Versace in studioul sau in 1980

Prin urmare, cand Gianni s-a mutat la Milano in 1972, a fost imediat invitat sa devina designerul mai multor colectii. Dupa 6 ani, si-a creat propria casa de moda. Sora lui Donatella a devenit vicepresedinte si consultant creativ, iar fratele sau mai mare Santo a devenit presedinte. Familia si interestul lor comun a fost deosebit de importante pentru Versace.

Olga Tapordei - fotografii de colectie alaturi de familia sa! Vezi cum arata imaginile care au induiosat mediul online: „Binecuvantata” - FOTO

In copilarie, Gianni adora istoria. El a studiat cu atentie cultura Greciei Antice si a apelat la ea pentru inspiratie. Asa a aparut identitatea corporativa a viitoarei Case de Moda - ornamentul cu meandre si capul Medusei Gorgon ca logo. Ambele elemente nu au fost alese intamplator: modelul insemna natura ciclica a vietii cu suisurile si coborasurile ei, iar Medusa personifica puterea feminina si frumusetea captivanta.

Versace a fost cel care a facut ca modelele sa devina persoane influente ai vremei de atunci. La prezentarile sale de moda, barbatul a adunat o intreaga galaxie de modele de succes precum Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer si multe altele. Creatorul de moda a platit fetelor taxe fabuloase pentru a-si reprezenta colectiile.

Linda Evangelista in 1994
Claudia Schiffer in 1993

Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt, in sfarsit, sot si sotie. „Am reusit!“

Naomi Campbell in 1995

Lupta cu cancerul

Gianni a reusit sa invinga cancerul. La sfarsitul anilor 90, i s-a dat un diagnostic teribil, dar creatorul de moda a luptat cu boala cu atata ravna incat ea nu a putut sa-l invinga. Consecintele chimioterapiei au fost severe, dar chiar si in aceasta stare, a reusit sa aduca brandul pe locul trei la vanzari in lume. Versace si-a iubit foarte mult munca si viata, iar asta i-a dat intotdeauna puterea de a lupta.

Gianni Versace in 1987

Misterul crimei

La sase luni dupa recuperarea sa, Gianni Versace a fost ucis de Andrew Cunanan. Multi ani la rand, designerul de moda si-a inceput dimineata cu o cana de cafea de la News Cafe, pe care i-o aducea asistenta, dar pe15 iulie 1997, designerul a decis sa si-o cumpere singur. In timp ce se intorcea la conacul sau, Andrew, in varsta de 27 de ani, l-a impuscat pe Gianni de doua ori, la o distanta directa. Faptuitorul a fugit, iar opt zile mai tarziu a fost gasit mort intr-o casa - s-a sinucis.

Se crede ca Cunanan a fost un maniac care si-a cautat in mod special victimele - barbati bogati. Cu toate acestea, existau zvonuri ca Andrew si Gianni s-au intalnit odata la un club de noapte in 1990, iar Cunanan s-a laudat mai tarziu ca a intalnit un barbat atat de grozav. Putini cred ca faptuitorul si victima sa au fost intr-un fel legatura, dar misterul crimei Versace a ramas nerezolvat multi ani.

A riscat cu viata, ca sa-si realizeze un vis! Tatiana Koberidze s-a aventurat sa hraneasca o specie periculoasa de pesti in Maldive. Vezi momentul: „Sunt pradatori, cu adevarat periculosi, care pot ucide dintr-o singura lovitura” - VIDEO

Imediat dupa moartea couturierului, casa de moda a fost condusa de Donatella, care pana in prezent ramane autoarea tuturor colectiilor. Si-a ajutat fratele inca din copilarie, asa ca a simtit subtil munca lui si a pastrat mostenirea lui Gianni.

Articole din aceeasi categorie