05.12.2022
De dragul copilasilor de la un centru de plasament, Alina Plingau, a organizat un act de caritate chiar de ziua sa de nastere. Motivul, insa, nu a fost doar acesta: „Este o poveste mai dureroasa pentru familia noastra...” - VIDEO

A renuntat la daruri de ziua sa de nastere in favoarea copiilor de la un Centru de Plasament pe care i-a indragit. Este vorba despre fondatoarea scolii de bune maniere, Alina Plangau, care si-a adunat familia si prietenii la un eveniment caritabil. Cat de generosi au fost invitatii Alinei, vezi in reportajul de mai jos, marca O Seara Perfecta. 

In ultima perioada, tot mai multe persoane fac acte de caritate. De un gest de solidaritate a dat dovada fondatoarea scolii de bune maniere, Alina Plingau, chiar de ziua sa de nastere. Tanara i-a indemnat pe invitati sa vina la aniversare cu daruri pentru copilasii ramasi fara parinti de la Centrul de Plasament „Speranta” din Falesti.

Moldoveanul Adrian Lefter a devenit Mister Planet 2022! Vezi primele imagini publicate de model din cadrul concursului: „Castigul este al Republicii Moldova” - FOTO

„Astazi, de ziua mea de nastere, eu nicidecum nu trebuia sa ma aflu aici, cu oamenii si invitatii mei, pentru ca astazi trebuia sa-mi sarbatoresc ziua de nastere in luna de miere alaturi de sotul meu. Trebuia sa fac safari prin Africa. Dar uite ca lucrurile s-au intamplat asa incat am decis sa-mi sarbatoresc ziua de nastere altfel, facand o fapta buna. Este pentru prima data cand imi sarbatoresc ziua de nastere sub o forma caritabila. Nu sunt la primul eveniment de caritate sau la primul act de caritate pe care il fac. De mica am mers la foarte multe internate, orfelinate din tara, daruind lucruri copilasilor care au nevoie mai mult decat noi”, Alina Plingau, trainera de bune maniere. 

Nu intamplator Alina a ales acest centru de plasament. Acolo, multi ani in urma a crescut si a locuit un om drag ei. 

„Acum 45 de ani, tatal meu socru a trait aceeasi poveste pe care astazi copiii de la Casa „Speranta” o traiesc acolo. A copilarit si a crescut intr-un internat. Este o poveste mai dureroasa pentru familia noastra. Dar il iubesc atat de mult pe tatal meu socru si probabil din respectul pe care il am fata de el am decis sa fac ceea ce fac astazi, in aceasta seara”, Alina Plingau, trainera de bune maniere. 

Prin gestul sau, Alina si-a sensibilizat oaspetii si i-a motivat sa faca o fapta buna. 

„Mie imi plac oamenii cu inima mare, buna, care au entuziasmul de a face bine, care nu cred in ideea ca toata lumea este rea, care cred in pofida tuturor rautatilor ca a face bine este nobil, este frumos, admirabil si te incarca cu o energie greu de explicat. Cand faci un lucru bun nu castigi, dar ai o energie, asa o implinire. Eu cred ca despre asta este seara asta. Mai ales ca ea este sarbatorita. Eu cred ca ea se simte extraordinar de frumos”, Tatiana Heghea, interpreta. 

Asa n-ai mai vazut-o! Cum arata Xenia Deli in anii de scoala - FOTO

„M-a surprins invitatia. Apreciez foarte mult gestul ei, caci acum vin sarbatoritle si trebuie sa-i facem pe cei mai nefericiti - fericiti”, Diana Ballerini, femeie de afaceri. 

Invitatii s-au gandit la necesitatile copiilor din centrul de plasament si au venit cu daruri utile. 

„Am tras un pic cu ochiul in biletelele copiilor. M-am inspirat si am facut cateva daruri pentru unii copii care au nevoie. Am luat rechizite scolare, jucarii si hainute”, Marina Plingau, sora. 

„Eu am venit cu un dar banesc, pentru ca nu vreau sa fac surplus de ceva. Alina deja la discretia ei va lua pentru copii ceva daruri”, Diana Ballerini, femeie de afaceri.

„Am venit cu un buchet de flori in primul rand, pentru Alina, oricum este sarbatoarea ei. De asemenea, pentru copii niste hainute, ciorapi, ca sa le fie si lor bine iarna. Oricum vin sarbatorile de iarna in scurt timp”, Ion Pinzaru, invitat. 

O premiera inedita! Romina Spinu a lansat un nou cantec popular, textul si melodia caruia ii apartin in totalitate: „La mine totul vine natural” - VIDEO

Cei mai mandri de initiativa Alinei au fost, bineinteles, parintii ei.

„Suntem foarte bucurosi de fiica noastra. Intr-adevar face un gest de caritate mare. Toti copilasii de acolo o asteapta si tot intreaba cand vine Alina. Cred ca vom planui o zi in care vom merge si le vom da toate cadourile care s-au strans in seara aceasta. Ei se vor bucura foarte mult si vor fi foarte multumiti. Ei au ramas fara mama, fara tata. Inchipuiti-va ca ei nu au cui sa i se jalui ca ii doare ceva. Multumim lui Alina pentru ceea ce face. Este bravo. Si o felicitam cu sarbatoarea de azi, ii dorim sanatate, sa fie fericita in viata, sa aiba de toate”, Vasile Plingau, tata. 

Articole din aceeasi categorie